İsrail Ordusundan Lübnan’da SİHA Saldırısı

İsrail Ordusundan Lübnan'da SİHA Saldırısı

Hamas ve İsrail arasındaki savaş Lübnan’daki sivilleri de kapsamaya başladı. İsrail’e ait bir SİHA’nın sivil bir araca yaptığı saldırı sonucu Hamas yetkilisi Hadi Mustafa ve bir kişi hayatını kaybetti. Araç yakınındaki bir sivil ise yaralandı.

İsrail ordusuna ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA) Lübnan’ın Sur kentindeki bir otoyolda hareket eden sivil aracı vurdu. İHA saldırısı sonucu, Hamas yetkilisi Hadi Mustafa ve aracın içerisindeki bir kişi hayatını kaybederken araç yakınındaki bir motorsiklet sürücüsü sivil ise yaralandı.

Aracın içindeki ölen kişinin kimliğine dair bilgi bulunmazken, Hadi Mustafa’nın Hamas’ın Raşidiye kampından sorumlu üst düzey bir yetkili olduğu Hamas tarafından yapılan açıklamada belirtildi.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından Açıklama

Lübnan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada saldırının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)’ya şikayet edileceğini söyledi. Bakanlık yaptığı açıklamada, “Özellikle endişe verici olan, bu saldırıların güney Lübnan sınırlarından uzak bölgelerde meydana gelmesi ve İsrail’in çatışmayı tırmandırma ve tüm bölgeyi bir savaşa sürükleme arzusunu göstermesidir” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail Ordusundan Lübnan’da SİHA Saldırısı