İsrail’de Protestolar Büyüyor

İsrail'de Protestolar Büyüyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, tartışmalı yargı reformu yasa tasarısının Meclis’teki oylamasının ertelenmesini istedi. Yerel medyaya göre, Gallant, yargının yeniden yapılandırılması planına karşı aylardır süren siyasi kriz nedeniyle ülkedeki durumun kaygı verici olduğunu söyledi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) ise Gallant’ın, hükümeti, Yüksek Mahkeme’nin hükümet üzerindeki yetkilerini kısıtlayacak yasa tasarısının “daha yumuşak” bir versiyonunu onaylamaya çağırdığını bildirdi . Yasa tasarısı 10 Temmuz’da Meclis’te ilk oylamada geçmişti .

Savunma Bakanlığı binası yakınında bu hafta düzenlenen bir gösteride, yüzlerce gönüllü yedek asker, yargının yetkilerini sınırlayan önlem onaylanırsa ordudan ayrılacaklarına dair dilekçe imzaladı. Göstericiler, Gallant’tan ordunun “parçalanma” halinde bıraktıkları iddia ettikleri yasayı durdurmasını istedi.

İsrail muhalefeti ise planlanan yargı reformunu yürütme yetkisine lehine bir güç elde etme olarak görüyor ve yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan Başbakan Benjamin Netanyahu’nun yargı değişikliğini kendisini mahkemelerden korumak için kullandığını iddia ediyor . Netanyahu ise önerilen değişikliklerle kendi davası arasında herhangi bir bağlantı olmadığını reddediyor .

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail’de Protestolar Büyüyor