İsrail’in Türkiye’ye Yaptırım Kararı

İsrail'in Türkiye'ye Yaptırım Kararı

Tel Aviv yönetimi, Türkiye’nin İsrail ile olan tüm ticari ilişkileri durdurma kararına karşılık olarak Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını ve Filistin ile olan ticari bağlantılarını sınırlandıracağını açıkladı. Times of Israel gazetesinin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz ve diğer üst düzey hükümet yetkilileri, Türkiye’ye karşı alınacak ortak adımlar konusunda mutabakata vardı.

Daha önce Türkiye’nin ticari yaptırımına tehditlerle sosyal medya üzerinden tepki gösteren Bakan Katz, “Türkiye’nin bu kararı, Hamas’a destek veren ve İsrail ile olan anlaşmaları ihlal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanlış bir adımıdır. Bu durum sadece İsrail’e değil, Erdoğan’ın desteklemek istediği Filistinlilere de zarar veriyor,” şeklinde konuştu. Katz ayrıca, “İsrail’in ekonomisi bu durumdan güçlenerek çıkacak, Türkiye ise bu hatasından dolayı büyük pişmanlık duyacak,” ifadelerini kullandı.

Alınacak önlemler arasında, Türkiye ve Filistin Yönetimi arasındaki ekonomik ilişkilerin azaltılması, uluslararası ekonomik forumlara başvurularak Türkiye’ye yönelik yaptırımların incelenmesi, İsrail Ekonomi Bakanlığı’nın çeşitli sektörlerde alternatif tedarikçiler bulması için bir çalışma başlatılması ve etkilenen İsrail ihracat sektörlerine destek sağlanması yer alıyor.

Antisemitizm suçlaması

İsrail Ekonomi Bakanı Nir Barkat, OECD Başkanı Mathias Cormann ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin ticaret kısıtlamalarını ele alarak, Erdoğan’ı “antisemitik bir diktatör” olarak nitelendirdi ve Türkiye’nin kararının deniz ticareti yasalarını ihlal ettiğini ve küresel arzın sürekliliğine zarar verdiğini belirtti. Barkat, “OECD’nin, Erdoğan’ın tüm Avrupa ekonomisine zarar veren bu sorumsuz kararına karşı Türkiye’ye karşı harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

thumbnail
İlgili haber
Türkiye’den İsrail’e İhracat Kısıtlaması

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail’in Türkiye’ye Yaptırım Kararı