İstanbul Anadolu Adliyesi’nde Büyük Ponzi Skandalı Soruşturması Tamamlandı

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde Büyük Ponzi Skandalı Soruşturması Tamamlandı

İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki bir soruşturma, Türkiye’nin gündemine oturdu. Mali İşler Müdürü’nün de içinde olduğu iddia edilen büyük bir ‘ponzi’ dolandırıcılık olayı aydınlatılmaya çalışılıyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, bu vaka hakkında çarpıcı detaylar içeriyor.

İddianameye göre, Kevser Evren isimli şüpheli, 2022-2023 yıllarında arsa ve emlak alım satımı yaparak büyük kazançlar elde ettiğini iddia etmiş. Müştekilere yüksek kar vaadiyle para toplayan Evren, bu paraları geri ödememekle suçlanıyor. İlginç bir nokta ise, Evren’in, dönemin Anadolu Adliyesi Mali İşler Müdürü Yavuz Kamışlıgöl ile birlikte hareket ettiğini beyan etmesi.

Bu dolandırıcılık olayına Kamışlıgöl’ün yeğeni Bekir Aslan’ın da karıştığı belirtiliyor. Toplamda 12 kişiden 41 milyon 665 bin lira toplandığı iddia edilen bu vaka, büyük bir maddi zarara yol açmış görünüyor. Avukat B.Y.’den 15.5 milyon, S.V.’den 5 milyon, D.Ş.’den 3 milyon gibi yüksek meblağlar bu dolandırıcılıkta yer alıyor.

İddianamedeki tanık ifadeleri de dikkat çekici. Bir tanığın ifadesine göre, Mali İşler Müdürü Kamışlıgöl, restoranda buluşmaya çakarlı bir araçla gelmiş ve Evren, Kamışlıgöl’ün desteğiyle insanlardan para topladığını iddia etmiş. Evren, yüksek kar vaadiyle paraları çabuk geri ödeyeceğini söylemiş, hatta 500 bin lirayı bir ay içinde 700 bin lira olarak geri verebileceğini iddia etmiş.

En çarpıcı ifade ise, Kevser Evren’in “Arkamda Yavuz var, bana bir şey olmaz” diyerek güven yaratmaya çalıştığı yönünde. İddianamede, Evren’in başlarda bazı ödemeleri gerçekleştirdiği ancak sonrasında sistemin çökmesiyle ödemeleri durdurduğu belirtiliyor.

Bu ağır suçlamalar karşısında şüphelilerin cezai durumu da ağırlık kazanıyor. İddianamede, dönemin Mali İşler Müdürü Yavuz Kamışlıgöl ve yeğeni Bekir Aslan’ın ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 10’ar yıla kadar, Kevser Evren’in ise 12 müşteki adına ‘Nitelikli dolandırıcılık suçundan 120 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul Anadolu Adliyesi’nde Büyük Ponzi Skandalı Soruşturması Tamamlandı