İstanbul, Ankara ve İzmir İçin Meteorolojik Uyarı!

İstanbul, Ankara ve İzmir İçin Meteorolojik Uyarı!

Son günlerde Türkiye’nin büyük şehirlerinde hava sıcaklıklarında bir düşüş yaşanıyor. Bu durum özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde daha belirgin bir şekilde hissediliyor. Meteoroloji uzmanlarından ise önemli bir uyarı geldi. Hava Forum isimli meteorolojik tahmin platformundan yapılan açıklamaya göre, bu gece ve yarın için bu şehirlerde ve çevre illerinde özel bir durum bekleniyor: Afrika’dan gelen tozların etkisiyle çamur yağmuru oluşması muhtemel.

Hava Forum’un yaptığı açıklama şu şekilde: “Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika katkılı çamur yağmuru bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin…”

Bu türden bir yağışın beklenmesi, günlük yaşamda bazı tedbirler alınmasını gerektiriyor. Bölgede yaşayan vatandaşlara, araçlarını yıkamamaları, pencerelerini temizlememeleri ve doğrudan dalından koparılan sebze veya meyveleri tüketmeden önce iyice yıkamaları tavsiye ediliyor. Bu öneriler, çamur yağışının olası olumsuz etkilerini minimize etmek için önemli.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul, Ankara ve İzmir İçin Meteorolojik Uyarı!