İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa’dan yüksek kira açıklaması; 3 kişi birleşip bir evi tutabilir

featured

Türkiye’de son aylarda kiralık daire fiyatlarında büyük bir artış söz konusu. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde insanlar uygun fiyatla ev bulmakta ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın yaptığı habere göre, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise başlatılan kampanya, artan kira fiyatları ve kiralık ev bulunmamasıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:Ev bulma konusunda İstanbul’dan da sıkıntılı illerimiz var. Örneğin; Mersin ve Diyarbakır İstanbul’dan daha sıkıntılı. İnsanlar biraz mesafeyi göze aldığında ev bulabilirler. İstanbul’da seçenek bitmez. Ama sen illa ‘Ben Beşiktaş’ta oturacağım’ diyorsan sıkıntı. Şişli, Kadıköy, Beşiktaş’ta ‘Şu fiyata ev bulurum’ diyorsan bulamazsın. Çünkü artık buraların bir piyasası oluşmuş durumda. Merkezi yerlerde de öğrenciler için ciddi sıkıntılar olduğunu görmüyorum.

Aileler ve yeni evleneler çiftler için bir sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz. Ama 3 kişi birleşip bir evi tutabilir. 5 bin TL kiraya merkezi bir yerde öğrenciler birleşip bir ev bulabilir. Su elektrik vs. bir öğrenciye maliyeti 2 bin TL’dir. Özel yurtlardan daha uygun.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa’dan yüksek kira açıklaması; 3 kişi birleşip bir evi tutabilir