İstanbul Havalimanı’nda Yarıyıl Tatili Yoğunluğu

İstanbul Havalimanı'nda Yarıyıl Tatili Yoğunluğu

Türkiye’nin eğitim öğretim takviminde önemli bir dönemeç olan yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte, İstanbul Havalimanı’nda yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. İki hafta sürecek olan tatil nedeniyle özellikle öğle saatlerinden itibaren yolcu yoğunluğunun arttığı gözlemleniyor.

Eğitim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrenciler ve aileleri, yarıyıl tatilini hem yurt içinde hem de yurt dışında geçirmek için havalimanına akın etti. Yolcular, terminal girişlerinde yer alan güvenlik kontrol noktalarından geçerek, iç ve dış hatlar terminallerindeki check-in ve bagaj işlemlerini gerçekleştirdi.

Öğretmen ve Ailelerin Tatil Planları

Özellikle öğretmenler ve aileler, tatilin dinlenme ve aile ziyaretleri için bir fırsat olduğunu vurguluyor. Öğretmen Emel Şuözer, Denizli’ye yapacağı ziyaret öncesinde “Memlekete gidiyoruz. Buradan öğrencilerime sesleniyorum tatilde iyi dinlensinler, ikinci dönem onları bekliyoruz” şeklinde konuştu. Deprem bölgesi Adıyaman’a giden Ahmet Oğuz ise, “Ailem depremzede. Onları ziyaret edeceğiz. Çocuklarla birlikte annemi ve babamı görmeye gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Karayolu Taşımacılığında Ek Seferler

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım da yarıyıl tatili dolayısıyla otobüs biletlerinde yaşanan yoğun talebe değindi. Yıldırım, “Yarıyıl tatili boyunca toplam 3 bin ek sefer yapılması planlandı” diyerek, tatil süresince otobüs seferlerinde ciddi bir artışın beklendiğini belirtti. Üniversitelerin tatil zamanlarıyla çakışma olmadığı için beklenen yoğunluğun yaşanmadığını da ekleyen Yıldırım, “Yarıyıl tatili süresince yaklaşık 5,5 milyon kişinin seyahat etmesini bekliyoruz” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul Havalimanı’nda Yarıyıl Tatili Yoğunluğu