İstanbul Valiliği’nden Sokak Köpekleri Talimatı

İstanbul Valiliği'nden Sokak Köpekleri Talimatı

İstanbul Valiliği, sokak köpeklerinin toplanması, kısırlaştırılması, aşılanması ve alındıkları yerlere geri bırakılması konusunda belediyelere talimat verdi. Bakımevi olmayan veya eksik olan belediyelerin de bu konuda gerekli çalışmaları yapmaları istendi.

Sokak köpekleri, hem hayvan hakları hem de insan sağlığı açısından önemli bir sorun olarak gündemde. Hükûmet de bu konuda bazı adımlar atmaya hazırlanıyor. AKP’nin tatilin ardından Meclis gündemine getireceği belirtiliyor.

Yeni Şafak’ın haberine göre; İstanbul Valisi Davut Gül, 39 ilçe kaymakamlığına bir yazı gönderdi. Yazıda, Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ne uygun olarak sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon işlemlerinin yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları arasında olduğu vurgulandı.

Yazıda, “Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, “Bakımevi olmayan belediyelerin ivedilikle gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmeleri, bakımevi olan belediyelerin de Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği kapsamında 23. ve 24. maddedeki eksiklikleri tamamlayarak bakımevlerindeki fiziksel şartların iyileştirilmesi ve kısırlaştırma çalışmalarını yoğunlaştırmaları” istendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul Valiliği’nden Sokak Köpekleri Talimatı