İstanbul Valisi Davut Gül’den “Suriyeli Göçmenler” Açıklaması

İstanbul Valisi Davut Gül'den

İstanbul Valisi Davut Gül, ‘Bir Çocuk Bir Dilek’ projesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Proje kapsamında, yoksul ailelerin yetim ve öksüz çocuklarının bayram öncesi dileklerinin yerine getirilmesi amaçlanıyor. Vali Gül, projeye ilişkin soruları yanıtlarken, Suriyeli göçmenlerin durumu hakkında da bilgi verdi. Gül, şunları söyledi:

“Bugünün konusu çocuklar. Göçmenler konusunda İçişleri Bakanlığımız sürekli bilgilendirme yapıyor. Önceden 2 ay süre tanındı. 24 Eylül’den itibaren başka illerde kayıtlı olan Suriyeliler, kayıtlı oldukları illere gönderiliyorlar. Tek istisna deprem bölgesi. Hatay’da yaşayanların Hatay’a dönmeleri şimdilik mümkün değil, onlar için ayrı bir düzenleme yapılacak. Diğerleri ise kayıtlı oldukları illere gidecekler. Bu konuda Göç İdaresi Başkanlığımız ve bakanlığımız rakamları paylaşıyorlar.”

Vali Gül, ayrıca İstanbul’daki sokak hayvanları sorununa da değindi. İlçe belediyelerinin sokak hayvanları için çalışmalarını arttırdığını belirten Gül, şöyle devam etti:

“Valiliğimiz olarak bizim görevimiz yetkili kurum ve kişileri teşvik etmek ve görevlerini hatırlatmak. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize hem yazılı hem de sözlü olarak uyarılarda bulunduk. Onlar da çalışmalarını hızlandırdılar. Barınak yapanlar, kapasitesini arttıranlar var. İnşallah belirli bir süre içinde İstanbul’un gündeminden bu sorun çözülmüş olacak.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul Valisi Davut Gül’den “Suriyeli Göçmenler” Açıklaması