İstanbul’da evlerin betonlarından alınan numuneler pes dedirtti. Betonun içinden deniz yosunu, deniz kabuğu çıktı

featured

Kadıköy’de evlerden alınan numuneler pes dedirtti. Betonun içinden deniz yosunu, midye kabuğu çıktı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul’da Kadıköy Belediyesi’nde başvuru yoğunluğu yaşanıyor. Şu ana kadar incelenen bazı numunelerde ise betonun içerisinde deniz kabuğu, yosun gibi malzemelerin olması görenleri dehşete düşürdü.

Kadıköy Belediyesi’ne ait beton ve zemin laboratuvarında Kahramanmaraş Depremi sonrasında başvuru yoğunluğu yaşanıyor. İncelenen bazı beton numunelerinin iç yapısında gazete kupürü, strafor köpük, tahta gibi malzemeler dikkat çekti. Laboratuvar yetkilileri, yeni binalarda da inceleme başvurularının arttığını belirtti.

Kadıköy Belediyesi’ne ait beton ve zemin laboratuvarında, ilçede inşaat faaliyetlerine devam edilen yapıların ve ilçe sakinlerinin başvuruları sonucu binalarından alınan numunelerin deprem risk tespitine yönelik incelemeleri gerçekleştiriliyor. İnşaat faaliyetleri devam eden binalardan alınan beton numuneler, su dolu havuzlarda 7-28 gün bekletildikten sonra, özel makinelerle test ediliyor.

Laboratuvarda eski binalara dair örnekler de ilçe sakinlerinin başvuruları üzerine inceleniyor. Merkezde, çoğunluğu eski binalardan alındığı görülmüş numunelerdeki deniz kabuğu, deniz taşı ve bazı hatalı uygulama gerçekleştirilmiş yeni inşaatlara dair örneklerde gazete kupürü, strafor köpüğü, tahta gibi malzemelere rastlandığı görüldü. Laboratuvar yetkilileri, başvuruların eski binaların yanı sıra yeni binalarda da arttığını bildirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da evlerin betonlarından alınan numuneler pes dedirtti. Betonun içinden deniz yosunu, deniz kabuğu çıktı