İstanbul’da Eylem Hazırlığındaki 2 PKK’lı Terörist Yakalandı

İstanbul'da Eylem Hazırlığındaki 2 PKK'lı Terörist Yakalandı

İstanbul’da terör örgütü PKK/KCK’nın sansasyonel eylem yapmayı planlayan iki üyesi, jandarma ekiplerinin operasyonuyla Başakşehir’de yakalandı. Yakalanan teröristlerden birinin, Suriye, Irak ve Türkiye’de çeşitli bölgelerde silahlı faaliyetlerde bulunmuş ve eğitim almış bir kadın olduğu ortaya çıktı.

Jandarma ekipleri, terör örgütü PKK/KCK’nın İstanbul’da sansasyonel eylem yapmayı planladığı yönünde istihbarat aldı. Bu kapsamda, “Sterk Evindar” kod adlı Fatıma Al Musa ile Velat Jamo isimli iki teröristin Başakşehir’de bir evde saklandıkları tespit edildi. Ekipler, söz konusu eve operasyon düzenleyerek iki teröristi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan teröristlerin örgütsel geçmişleri de deşifre oldu. Fatıma Al Musa isimli kadın teröristin, 2011 yılında Suriye’nin Racu bölgesinde PKK/KCK’ya katıldığı ve Kobani ve Kamışlı bölgelerinde silahlı faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. Aynı yıl içinde 25 kişilik bir grupla Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesine geçtiği ve burada 6 ay savaşçı eğitimi aldığı tespit edildi. Daha sonra Kandil’e geçen kadın teröristin, burada 5 yıl boyunca patlayıcı, operasyon, sızma ve saldırı türü eğitimler aldığı ve sözde şehit Haki Karer kadro okulunda takım komutanı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Kadın teröristin ayrıca, Hakkari’nin Şemdinli bölgesinde faaliyet gösterdikten sonra TSK’nın bölgedeki operasyonları nedeniyle tekrar Kandil’e döndüğü ve 2017 yılında Irak’ın kuzeyinden Suriye’nin Afrin bölgesine geçtiği öğrenildi. Buradan da yasadışı yollarla İstanbul’a gelen kadın teröristin, sansasyonel eylem yapmak için hazırlandığı anlaşıldı.

Velat Jamo isimli erkek teröristin ise, 2012-2013 yılları arasında Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK’ya bağlı Heze Cevheri isimli yapılanma içerisinde bir dönem sözde bölge sorumlusu olarak faaliyet gösterdikten sonra İstanbul’a geldiği ve burada da sansasyonel eylem yapmayı planladığı yönünde bilgiler elde edildi.

Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Eylem Hazırlığındaki 2 PKK’lı Terörist Yakalandı