İstanbul’da FETÖ’ye Yönelik Kıskaç-13 Operasyonu

featured

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY’nin askeri okullara giriş sınavlarında usulsüzlük yaparak örgüt üyelerine avantaj sağladığı iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün askeri yapılanmasına yönelik büyük bir operasyon başlattı. Bu operasyon, örgüt üyelerinin askeri okullara giriş sınavlarında aday numaraları üzerinden yapılan kodlamalarla öncelik sağladıklarının tespit edilmesi üzerine düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Twitter (X) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kıskaç-13 operasyonuna dair bilgi verildi.

Belirlenen 15 eski öğrenciye yönelik olarak İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin 15 farklı ilinde eş zamanlı olarak gece 01.00 sıralarında operasyonlar gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen ve emniyet güçlerince titizlikle yürütülen operasyonlar neticesinde, 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında örgütün askeri yapılanmasında kritik roller üstlenmiş kişilerin de olduğu belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da FETÖ’ye Yönelik Kıskaç-13 Operasyonu