İstanbul’da Göçmen Kaçakçılarına İki Ayrı Operasyon

İstanbul'da Göçmen Kaçakçılarına İki Ayrı Operasyon

İstanbul’da göçmen kaçakçılığına karşı düzenlenen iki ayrı operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında emekli bir polis, üç aktif polis ve üç nüfus müdürlüğü personeli de bulunuyor. Şüphelilerin, kaçak göçmenlere yasadışı yollarla ikamet izni vermek ve suç işleyen yabancıların parmak izlerini silmekle suçlandıkları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 13 Ekim’de göçmen kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, şebeke lideri olduğu iddia edilen Hasan Gülerçoban da dahil olmak üzere 10 şüpheli yakalandı. Gülerçoban’ın telefonundan elde edilen bilgiler doğrultusunda, şebekeyle bağlantılı olduğu tespit edilen 10 şüpheli daha belirlendi. Bu şüphelilerden 9’u 7 Kasım’da yapılan ikinci bir operasyonla gözaltına alındı. Bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 15 şüpheliden 4’ünün polis memuru olduğu, bunlardan birinin emekli olduğu, 3’ünün ise nüfus müdürlüğünde çalıştığı ortaya çıktı. Şüphelilerin, kaçak olarak Türkiye’ye gelen yabancılara usulsüz işlemler yaparak ikamet izni sağladıkları, bu sırada suça karışan bazı yabancıların parmak izi kayıtlarını sildikleri, vize ihlali yapan yabancıların giriş yasağını kaldırdıkları ve boş evleri yabancıların kaldığı yerler olarak gösterdikleri iddia edildi. Şüphelilerin, tüm bu işlemleri para karşılığında yaptıkları ve İstanbul Havalimanı’na ait bir mührü kullandıkları da belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 2’si serbest bırakılırken, 13’ü adliyeye sevk edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Göçmen Kaçakçılarına İki Ayrı Operasyon