İstanbul’da Örnek Proje

featured

İstanbul Arnavutköy’deki Fen Bilimleri Kolejinin duvarlarını Türk dünyasının ve Kırım Tatar halkının örnek şahsiyetlerinin resimleri süslüyor. Okulun bahçesinde ise İsmail Bey Gaspıralı’nın “Dilde, fikirde, işte birlik” yazısı öğrencileri karşılıyor.

KIRIM MİLLİ KAHRAMANLARI GASPIRALI VE ÇELEBİCİHAN’IN İSİMLERİ YAŞATILIYOR

İstanbul Arnavutköy’de faaliyet gösteren Fen Bilimleri Kolejinde, Türk dünyasının ve Kırım Tatar milli hareketinin örnek şahsiyetlerinin resimleri yer alıyor. Okulun duvarlarına, Türk dünyasının aydınlanmasının öncüsü, büyük Kırım Türk mütefekkiri İsmail Bey Gaspıralı ve Kırım Tatar halkının andlı şehidi, Kırım Türk Milli Kurultayının kurucularından Numan Çelebicihan’ın resimleri çizildi. Ayrıca, okulda yer alan okuma salonunun ismine de Numan Çelebicihan’ın ismi verildi.

“MİLLİ KAHRAMANLARIMIZI ÇOCUKLARIMIZA TANITMAK GÖREVİMİZ”

Kurum idarecilerinden Sibel Olcay, Türk dünyasına mal olmuş milli kahramanları her platformda tanıtmak gerektiğini ifade etti. Türk dünyasında kültürel, tarihi ve edebi değerleriyle büyük bir yeri olduğunu vurgulayan Olcay, geçen sene Kırım’dan sekiz kız öğrenciyi de okullarında misafir ettiklerini aktardı.

Bu tür kültürel faaliyetlerde kendisi de bir Kırım Türk’ü olan tarih öğretmeni Murat Altan’ın etkin rol aldığını kaydeden Olcay, geçen sene düzenlenen çocuk şöleni kapsamında okul öğrencilerinin, Kırım’dan gelen çocukları misafir ettiklerini bildirdi. Bu kapsamda, Kırımlı Türk öğrencileri Kırım Derneği İstanbul Şubesine götürdüklerini bildirdi. Organizasyon kapsamında, Türkiye’de soydaşlarını gören Kırım Türk’ü öğrencilerin mutluluklarının gözlerinden okunduğunu belirtti. Okul idarecisi Olcay ayrıca, bu organizasyona öncülük eden Kırım Derneği İstanbul Şubesine ve Başkanı Celal İçten’e teşekkürlerini bildirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da Örnek Proje