İstanbul’un Göbeğinde Vatandaşlar Beton Tabutların İçinde Yaşıyor

featured

İstanbul’un göbeği Kartal İlçesinde vatandaşlar Beton tabutların içinde yaşıyor. İstanbul’un Kartal ilçesi, Yukarı Mahalle, Doğan sokak sakinleri yaşadıkları binaların 40 – 50 yıllık olduğunu ve olası istanbul depreminde bölgenin yerlebir olacağını, normal günde bile yolda yürürken binalardan beton parçalarının vatandaşların ve araçların üstüne düştüğünü söylerken, yetkililerin konuyla ilgilenmesini, can güvenliği için bir an önce kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istiyorlar.

Yaklaşık 10 bin civarında vatandaşın yaşadığı bölgenin Kentsel dönüşüm hakkı 12 Ekim 2013 tarihinde resmi gazetede yayınladığı söylenirken, 8 yıldır kentsel dönüşüm faaliyeti gerçekleşmediği mahalle sakinleri tarafından belirtiliyor.

”BİZİM BİNALARIMIZ ÇÜRÜK, BİZLER ÖLECEĞİZ” 

” Bizim binalarımız çürük, biz öleceğiz ” diyerek yetkililere seslenen mahalle sakini Hakkı Ünder şunları söyledi; ”Mahallemizde 10 Ekim 2013 yılından bu yana Kartal Belediyesi belediye nezninde Çevre ve Şehircilik Bakalığı’na müracaat edildi. Ancak bir sonuç alınamadı. Kartal Belediyesi her ne kadar bir çalışma yaptıysa da özel birim, özel ekip ayırdıysa da bakanlınlık defalarca geri çevirdi. Bizim binalarımız çürük, bizler öleceğiz. Binalarda düşen parçalar başımıza dökülüyor. Acilen yetkililerin sesimizi duymasını, bizlere kulak vermesini istiyoruz.

” Vatandaşlar yıkılacak olan binalardan kurtarılmalıdır ” diyen mahalle sakini Müslüm Biçer şunları söyledi; ”Dileğimiz Doğan sokak ve bölgesindeki yapıların bir an önce kentsel dönüşüme geçmesi ve vatandaşların sağlam olmayan, yıkılacak olan binalardan kurtulmasıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB ve Kartal Belediyesi beraber çalışmalılar, gerekli imar verilmeli ve vatandaşlar mağdur edilmekten kurtarılmalı ve kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Aldığımız duyumlara göre; TOKİ, İBB ve Kartal Belediyesi ile anlaşma, çalışma yapmaktadır. TOKİ bizleri mağdur etmeden belediye’nin ve halkın taleplerini göz önüne almalıdır. Burada yaşayan insanlarımız işçi, memur, emekçi insanlardır. İstanbul depremide unutulmamalıdır. Bir an önce insanların hayatları, huzuru, mutluluğu öne alınmalıdır. Bu konuyla ilgili tüm görevlileri göreve davet ediyorum.”

” Yolda yürürken binalardan kopan beton parçaları üzerimize düşüyor ” diyen mahalle sakini Hüseyin Karataş ise bölgenin problemlerini şu sözlerle ifade etti; Bizler bu bölgenin mağdur insanlarıyız. Yaşadığımız binalar 40 – 50 yıllık, yolda yürürken binalardan kopan beton parçaları üzerimize düşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Kartal Belediyesine verilen dilekçelere cevap alınamadığını duyuyoruz. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Kartal Belediyesine seslenmek istiyorum; Binalarda çok mağduruz ve beton mezarlarda yatıyoruz, olan hep vatandaşa oluyor. Yaşadığımız binalar oturulamaz hale gelmiştir. Bir deprem olursa buralar yıkılırsa, vatandaşlara birşey olursa bunun vebalini kim ödeyecek? Sorumlusu kim olacak? Tüm yetkililere seslenmek istiyorum lütfen, sesimizi duyun ve bizlere yardımcı olun.

Sabit Haber Özel

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’un Göbeğinde Vatandaşlar Beton Tabutların İçinde Yaşıyor