İsveç’te “Çip Kimlik” Dönemi Başladı

featured

İsveç’te cepte kart taşıma, kimliği, bileti, anahtarı unutma ya da kaybetme dönemi, ilginç bir teknolojiyle sona eriyor. Deri altına enjekte edilen çipler, bu sorunları ortadan kaldırıyor. Şimdiden 3 binden fazla kişinin kullanmaya başladığı “çip kimlik” uygulaması, İsveç’te resmi olarak hayata geçti.

Kimlik yerine geçmesi’nin yanı sıra, tren bileti almak, hatta binaların giriş kapılarını açmak için kullanılan pirinç tanesi büyüklüğündeki çipler, günlük hayatı oldukça kolaylaştıracak gibi gözüküyor.

Ülkede hızlı bir şekilde yayılan bu uygulama, şirketlerin yönetmeliklerini yeniden gözden geçirmesini gerektirdi. Öyle ki demir yolları şirketi, yolcuların biletlerini artık çiplerini tarayarak kontrol ediyor.

Sağlık Uzmanları, ” Vucutta enfeksiyona yol açabilir ”

Ayrıca, sağlık uzmanları, çiplerin vücutta enfeksiyona yol açabileceğini söylüyor.

Çiplerin bir diğer riski ise tüm bilgilerin tek alanda toplanması. Bu durumun kişisel bilgileri tehlikeye sokabileceği belirtilirken, İsveçliler teknolojinin henüz çipleri kopyalayacak kadar gelişmediğini savunuyor.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsveç’te “Çip Kimlik” Dönemi Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.