İsveç’te PKK’ya Para Toplamaya Çalışan Şahsa Hapis Cezası

İsveç’te PKK’ya Para Toplamaya Çalışan Şahsa Hapis Cezası

İsveç’te PKK’ya para toplamaya çalışan bir kişi hakkında verilen hapis cezası temyiz mahkemesi tarafından onaylandı. Bu karar, İsveç’in NATO üyeliği için Türkiye’nin desteğini almasına yardımcı olabilir.

İsveç’te Yahya Güngör adlı 40 yaşındaki bir kişi, Stockholm’de bir Kürt iş adamını silahla tehdit ederek PKK’ya para vermesini istediği gerekçesiyle Temmuz ayında 4 yıl 6 ay hapis ve sınır dışı edilme cezasına çarptırılmıştı. Güngör, kararı temyiz etmişti.

Svea Temyiz Mahkemesi, Güngör’ün teröre finansman sağlamaya teşebbüs, gasp teşebbüsü ve silahlı suç işlediğine hükmetti. Mahkeme, alt mahkemenin verdiği hapis cezasını onarken, sınır dışı edilme kararını iptal etti.

Temyiz mahkemesinin kararı, İsveç’in NATO üyelik başvurusunun Türkiye tarafından onaylanma ihtimalini artırabilir. İsveç ve Finlandiya, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından tarafsızlık politikalarını terk ederek geçen yıl NATO’ya başvurmuştu. Finlandiya’nın üyeliği Nisan ayında Türkiye tarafından kabul edilirken, İsveç’in üyeliği için Türkiye bazı şartlar öne sürmüştü.

Türkiye, İsveç’in terör örgütleriyle mücadele etmesini, suçluların iadesini ve savunma ekipmanı satışında kısıtlamaların kaldırılmasını istemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, İsveç’in NATO üyelik başvurusunu sonbaharda meclise sunacağını ancak Türkiye’nin onayının karşılığında Stockholm’den terörle mücadelede somut adımlar beklediğini ifade etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsveç’te PKK’ya Para Toplamaya Çalışan Şahsa Hapis Cezası