İsviçre halkı hayvan deneylerini desteklediklerini duyurdu

featured

Yapılan refarandumda İsviçre halkı hayvan deneylerini desteklediklerini duyurdu.  İsviçre’de halk, hayvan hakları savunucularının gerekli desteği toplamasının ardından hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin yasaklanması için referanduma gitti. Ülkenin devlet yayıncısı İsviçre Radyo ve Televizyonu (SRF) tarafından yapılan sandık çıkış anketine göre, oy verenlerin yüzde 79’u referandumda “hayır” oyu vererek, hayvan deneylerini destekledi.

Sandık çıkış anketine göre, oy verenlerin yüzde 21’i ise söz konusu deneylerin yasaklanması yönünde oy kullandı. Referandumda oyların çoğu posta yoluyla kullanılırken, nihai sonuçların ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

İsviçre’de 550 bin Hayvan Laboratuvar Deneylerinden Öldü

Halkın bir kısmı hayvanlar üzerindeki deneylerin yasaklanmasının önemli ilaç ve aşıların ithalatını engelleyeceğini, bir kısmı ise araştırmacıların ilaçları ve kimyasalları test etmek için hayvanları kullanmadan yeni yöntemler geliştirebileceklerini savunuyor.

İlaç sektörüne ev sahipliği yapan ülkede, İlaç devleri Roche ve Novartis, yeni ilaçlar geliştirmek için hayvan testlerinin gerekli olduğunu ifade etti.

İsviçre’deki hükümet istatistiklerine göre, 2020’de 550 binden fazla hayvan laboratuvar deneylerinde öldü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsviçre halkı hayvan deneylerini desteklediklerini duyurdu