İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrıldı mı?

featured

İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrıldı mı? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında 6’lı Masa’ya ortak aday konusunda eleştirilerde bulunmuş ve “6’lı Masa milletin iradesini yansıtma yeteneğini kaybetmiştir, notere dönmüştür” demişti.

Kamuoyunda Akşener’in açıklamaları ‘masadan çekildiğine yönelik’ anlaşıldı.

İYİ Parti kurmayları, Akşener’in açıklamalarının ‘masadan kalkıldığı’ yönünde anlaşılması üzerine ‘düzeltme’ yaptı. Kurmaylar, önerilerini paylaştıklarını söyledi.

Kısa Dalga’dan Esra Tokat’a konuşan kurmaylar ‘masadan kalkmadık, önerilerimizi sunduk’ değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, “İYİ Parti masadan çekildi mi?” sorusuna “Masadan kalkma gibi bir durum yok. Genel başkanımız Akşener de zaten bu yönde açıklama yaptı. Daha fazla bir şey söylememiz uygun olmaz” yanıtını verdi.

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat ise “Masadan biz kalkmadık. Siz de dinlediniz Meral Hanımı… Yorum sizin” dedi. Sunat, ‘masadan diğer adayların tartışılması sonucu kaldırılmaya mı itildi’ sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Öte yandan Akşener’in açıklaması sonrası basına demeç veren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Aliağıroğlu ise “Masadan kalkmadık, biz aday önerimizi Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olarak sunduk. Bunu kamuoyuna açıkladık ve bunun değerlendirilmesini bekliyoruz” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrıldı mı?