• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrılıp, yola “Yalnız Kurt” olarak edebilir

featured

İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrılıp, yola “Yalnız Kurt” olarak edebilir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı’nda ısrar etmesi İYİ Parti kurmaylarında yeni hesaplar meydana getirdi.

İYİ Parti’nin, millet ittifakından ayrılmayı masaya yatırdığı iddia edildi. Yola ‘yalnız kurt’ olarak devam edilebileceğini söyleyen İYİ Parti kurmayları, ‘milliyetçi bir ittifak’ kurup aday çıkarmayı hesaplıyor.

-(…) İYİ Parti’de kurmay ekibin kanısı, CHP’nin planlı şekilde Kılıçdaroğlu’nun adaylığını adım adım kendilerine dayattığı yönünde…

-Eğer liderler zirvesinde Kılıçdaroğlu’nun ismi üzerinde bir ısrar olursa da İYİ Parti olarak Millet İttifakı’nın dışına çıkıp sürece ‘ yalnız kurt ’ olarak devam etme düşüncesinde…

-Hatta milliyetçi bir ittifakın kurulmasına da sıcak… ‘Böyle bir durumda aday çıkarır mısınız?’ sorusuna verilen yanıt da ‘Öyle bir aday çıkarırız ki, herkes şaşırıp kalır…’ yanıtıyla karşılık buluyor.

Bunun olmamasının tek yolunun Ekrem İmamoğlu’nu (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı) aday göstermekten geçtiğinin altı çiziliyor.

-CHP’nin İmamoğlu’nun aday olması durumunda kanun gereği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmesi ve yerine İçişleri Bakanı’nın belirleyeceği bir ismi ataması anlamına geldiği hatırlatıp, ‘ Çeyrek asır sonra İstanbul Belediyesi’yle seçime gideceğiz, onu neden kendi elimizle AK Parti’ye teslim edelim ?’ sorusuna verdikleri yanıt ise kısa ve net:

‘Hangisi daha önemli, İstanbul’u elde tutmak mı, yoksa Türkiye’yi kazanmak mı?’

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrılıp, yola “Yalnız Kurt” olarak edebilir