İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Görüşme Trafiğimiz Sürüyor

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Görüşme Trafiğimiz Sürüyor

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, Genel Başkanları Meral Akşener’in seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladığı konuşmasının ardından “hür ve müstakil siyaset” sözlerine açıklık getirdi. İşte Zorlu’nun açıklamalarından satır başları:

Siyasetin Amacı

Zorlu, İYİ Parti olarak siyaset anlayışlarının temelini “Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeksizin iki yumruk arasına sıkıştırılan siyasete karşı durarak, değişimi ve çözümü onlarla birlikte aramaktan bahsediyoruz.” şeklinde açıkladı. Ayrıca, ülkenin içinde bulunduğu zorlukları gören ve çıkış yolu arayan milyonlarca vatandaş olduğunu vurguladı.

Yerel Seçim Hazırlıkları

İYİ Parti’nin yerel seçim hazırlıklarına dair bilgi veren Zorlu, bugüne kadar açıklanan adaylar hakkında bilgi verdi. “Şu ana kadar 7 büyükşehir, 12 il ve 100’den fazla ilçede adaylarımızı açıkladık. Ankara ve İstanbul için görüşme trafiğimiz sürüyor. Ocak sonuna kadar açıklamayı umut ediyoruz.” dedi. Ayrıca, İYİ Parti’nin vatandaşlara alternatif tercihler sunarak yeni bir alan açmayı hedeflediğini ifade etti.

Anayasa Değişikliği

Ayrıca, Zorlu, Cumhur İttifakı tarafından sıklıkla gündeme getirilen “yeni anayasa” konusunda da kriterlerini açıkladı. Mevcut anayasanın belirli maddelerinin değiştirilemeyeceğini ve bu maddeler arasında 66. madde gibi kırmızı çizgilerinin bulunduğunu vurguladı. Yeni anayasa yapılması gerektiğinde, ülkedeki çoğulculuk, demokrasi ve uzlaşı gibi kavramların göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Görüşme Trafiğimiz Sürüyor