• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İYİ Parti üyeleri adına üzgünüm çünkü, son sözü Meral Akşener söyleyecek!.

featured

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 40 gün kaldı. Milletvekili aday listeleri Cumhur ve Millet İttifakı tarafından henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Millet İttifakı’nda Demokrat Parti hariç, diğer beş parti kendi listeleriyle seçime girecek. Demokrat Parti’nin ise CHP kontejanından girmesi bekleniyor. Mesela, Türkiye’nin yakından bildiği, hakikaten partisine ivme kazandıran siyasetçilerinden biri olan “Aşık” gibi tweetler atan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un bile CHP listelerinden milletvekili adayı olması öngörülüyor. 11 Nisan’a kadar tüm listelerin kamuoyu ile paylaşılacağını hesaba katarsak eğer, son sözü genel başkanların söyleyeceğini hatırlatmakta fayda olacaktır.

2 Nisan 2023 yılı Pazar günü öncesinde, İYİ Parti aldığı kararla, milletvekili adaylarını parti üyelerinin seçeceğini duyurmuştu. Pazar günü temayül yoklaması gerçekleşti. Örneğin, İstanbul’da gerçekleşen Temayül yoklamasına ilgi ve alaka oldukça yüksekti. Parti üyeleri destekledikleri, mecliste görmek istedikleri milletvekili adaylarına oylarını verdi. Hatta yumruk yumruğa derecesinde olan hesaplaşmalar dahi basına yansıdı. O görüntüler akıllara Ankara’da AKP’lilerin birbirleriyle hesaplaşmasını getirdi.

İYİ Parti’de temayül yoklaması sonuçları yayımlandı. Mecliste görmek istediği milletvekili adayına oy veren İYİ Parti üyeleri adına üzgünüm çünkü, son sözü Meral Akşener söyleyecek!. Edindiğim kulis bilgisine göre, birinci sıradan milletvekili adayı seçilen bir ismi beşinci sırada görebilir yada yedinci sıradan milletvekili adayı seçilen birini ise birinci sırada görebiliriz.

Yazımı Jean-Jacques Rousseau’nun şu sözüyle noktalamak istiyorum, “Hiç bir şey çıkar gruplarının etkisinden daha tehlikeli değildir.”

5 Nisan 2023 – Yakacık

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti üyeleri adına üzgünüm çünkü, son sözü Meral Akşener söyleyecek!.