İYİ Parti’de aile adaylığı Baba İstanbul’dan Oğlu Diyarbakır’dan aday oldu

featured

İYİ Parti’de aile adaylığı Baba İstanbul’dan Oğlu Diyarbakır’dan aday oldu. İYİ Parti, diğer partiler gibi 14 Mayıs’taki milletvekili listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verdi.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre; İYİ Parti ‘yüzde 25 kadın kotasına’ uyarak 149 kadını aday gösterdi.

MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in de aralarında bulunduğu 8 isim birinci sıradan olmak üzere 14 kadın seçilebilecek yerlerden listeye girdi.

10 genç adayın milletvekili seçilmesinin ağırlık kazandığını belirten İYİ Parti Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen, “Seçilebilecek 10 genç 20’li yaşlarda. Yetersiz olsa da diğer partilere oranla daha yüksek ve bizi mutlu eden bir oran” dedi.

Baba İstanbul’dan Oğlu Diyarbakır’dan aday oldu

İYİ Parti listesinde Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde de Kürt siyasetçiler yer aldı.

Diyarbakırlı genel başkan yardımcısı Salim Ensarioğlu İstanbul 2. Bölge 2. sıradan gösterilirken, oğlu Vejdin Ensarioğlu ise il başkanlığı yaptığı baba ocağı Diyarbakır’da liste başı oldu.

İstanbul 1’inci bölge 4. sırada da Mardinli Baver Miroğlu yer aldı. Bu isimler partinin ‘Kürt seçmene açılma gayreti’ olarak değerlendirildi.

İYİ Parti’de adayların meslek yelpazesi de oldukça geniş. Özellikle iş insanlarının yoğunlukta olduğu listede; 14’ü kadın 126 iş insanı bulunuyor.

Listede ayrıca, 74 avukat, 42 mühendis, 34 doktor, 27 akademisyen, 26 öğretmen, 21 yönetici yer alıyor.

Parti içinde sık sık gündeme gelen ‘ülkücü yapının hakim olduğu’ tartışması yaşanırken, listelerde Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın en yakın kurmayı ve yol arkadaşı İbrahim Halil Oral başta olmak üzere Metanet Çulhaoğlu, Ayhan Erel, Feridun Bahşi, Naci Cinisli, Hayrettin Nuhoğlu, Ahat Andican, Behiç Çelik, Bedri Yaşar gibi ‘eski tüfek’ ülkücüler liste dışı kaldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’de aile adaylığı Baba İstanbul’dan Oğlu Diyarbakır’dan aday oldu