İYİ Parti’de Çatlak Büyüyor

İYİ Parti’de Çatlak Büyüyor

İYİ Parti’de CHP ile ittifak yapılması konusunda yaşanan görüş ayrılıkları partiyi bölüyor. Son günlerde peş peşe istifaların yaşandığı partide, son olarak İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Genel Başkan Meral Akşener’in talebiyle partisinden ayrıldığını duyurdu. Ayrıca İYİ Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu, Şeyh Said ile ilgili yaptığı tartışmalı paylaşımlar nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nda yer alan İYİ Parti’de, parti yönetimi ile ittifak yanlısı vekiller arasındaki gerilim giderek artıyor. Yerel seçimlerde CHP ile işbirliği yapılmasının görüşüldüğü Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından partiden istifa edenlerin sayısı artıyor.

Partiden son istifa eden isim, CHP ile işbirliği yapılmasını savunan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan oldu. Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Genel Başkan Meral Akşener’in talebi doğrultusunda artık ‘Hür ve Müstakilim.’ İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum” dedi. Özkan’ın istifası, İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde de aday çıkarma kararının bir sonucu olarak yorumlandı.

İYİ Parti’de bir başka kriz de, İYİ Parti Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun Şeyh Said ile ilgili yaptığı paylaşımlar yüzünden çıktı. Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir yola Şeyh Said Bulvarı adını vermesi üzerine çıkan tartışmalara ilişkin olarak, “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” dedi. Ayrıca Said Nursi ve Seyid Rıza’nın mezar yerlerinin açıklanması gerektiğini belirterek, “Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsaade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu’nun bu sözleri, İYİ Parti içinde büyük tepki çekti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada, “Böyle bir anlayışın partimizle hiçbir ilişkisi yoktur” diyerek Ensarioğlu’nu eleştirdi. Zorlu, “Genel başkanımızın talimatlarıyla, gereken disiplin süreci ivedilikle başlatılmıştır” dedi. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Ensarioğlu’nun disipline sevk edilmesi, partideki tartışmaları daha da alevlendirdi. Partiye yakın kaynaklar, İYİ Parti’deki çözülmenin yakın dönemde daha da hızlanacağını öne sürdü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’de Çatlak Büyüyor