İYİ Parti’de istifalar devam ediyor

featured

İYİ Parti’de istifalar devam ediyor. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimleri öncesine kısa zaman kala, İYİ Parti‘de istifalar devam ediyor.

Edirne Merkez İlçe Başkanı, yönetim kurulu ve Keşan İlçe Başkan ve yönetim kurulunun istifalarının ardından Demre Belediye başkanı Okay Kocakaya’da Milletvekili adaylığını geri çekip, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Okay Kocakaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“2 Nisan 2023 tarihinde Antalya’da yapılan alt yapısı ve etik çerçevesi tamamlanmamış, birçok usulsüzlüğü içinde barındıran, demokratik kuralları ve tarafsızlığı sağlanamayan, 34 bin üyeden sadece 6 bin üye ile yapılan temayül yoklaması; sağlıklı ve güvenilir bir sonuç vermemiştir.

*Bütün Antalya kamuoyunun aynı kanaatte olmasına rağmen; milletvekili aday belirlemede etik ve ahlaki olmayan usulsüz yapılan temayül yoklamasının esas alınacağının bildirilmesi ile süreç tam bir siyasi mühendislik halini almıştır.

Belediye başkanlığım ve mesleki hayatım boyunca adil, dürüst ve ilkeli bir duruş sergiledim.

Temayül yoklaması sürecinde yapılan tüm usulsüzlükleri her aşamada Genel Merkeze bildirmeme rağmen; etik ve vicdani değerleri hiçe sayan bir ortamda daha fazla siyaset yapmamın hayat görüşümle uyuşmaması sebebiyle, İYİ Parti Antalya Milletvekili aday adaylığımdan çekiliyor, parti üyeliğimden istifa ediyorum. Hata yapmak, hile yapmaktan çok daha onurluca bir eylemdir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’de istifalar devam ediyor