İYİ Parti’de Kurultay Öncesi Kargaşa

İYİ Parti'de Kurultay Öncesi Kargaşa

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3. Olağan Kurultay öncesinde partinin kurucularından olan ve yönetime karşı eleştirilerde bulunan bazı isimleri disiplin kuruluna gönderdi. Kesin ihraç talebiyle sevk edilenler arasında Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp gibi isimler yer alıyor.

Disiplin kuruluna sevk edilen kurucular kurulu üyesi Ethem Baykal, Cumhuriyet gazetesine verdiği demeçte partinin kaybolduğunu ve bulmaya çalıştıklarını söyledi. “Benim meselem ilkesel” diyen Baykal, partiyi bıraktırana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Baykal, 6 yıl sonra gündeme gelen “Garson dosyası” ile ilgili olarak da FETÖ soruşturmalarının uzun sürdüğünü ve Akşener’in de dosyasında gizlilik kararı olduğunu iddia etti. Baykal, “Garson olayında 6 yılda çözülmeyen dosyalar varsa ve içi de doluysa ve adalet de yavaş işliyorsa biz bir ipin yumağını çözersek bazılarına kelepçe vurulabilir ve mal varlıklarına el konulabilir” dedi. Baykal, parti genel merkezinin de “fetnokrat” yapıda olduğunu ileri sürdü.

İhraç listesindeki diğer bir isim olan Günay Kodaz ise ihraç kararına itiraz edeceğini açıkladı. Kodaz, partiyi eleştirmenin en doğal hakları olduğunu ve hakaret veya saygısızlık yapmadıklarını savundu. Kodaz, ihraçların Meral Akşener’in markasına zarar vereceğini de sözlerine ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’de Kurultay Öncesi Kargaşa