İYİ Parti’den CHP’ye Yerel Seçimler için Fedakarlık Çağrısı

İYİ Parti'den CHP'ye Yerel Seçimler için Fedakarlık Çağrısı

İYİ Parti, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi CHP’ye sürpriz bir çağrıda bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP’ye aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 10 büyükşehirde aday çıkarmama teklifinde bulundu.

Yörükçüoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay’ı AK Parti’ye kaptırmamak için CHP bu illerde aday çıkarmamalı. AK Parti-CHP ikili yarışlarında kazanan her zaman AK Parti oluyor. Bunu 2002’den itibaren her seçimde gördük. Türkiye’yi AK Parti’den kurtarmanın yolu İYİ Parti’yi güçlendirmekten geçer. Biz hem 2019’da hem de 2023’de üzerimize düşen fedakarlığı yaptık. Sıra CHP’de.”

Yörükçüoğlu’nun bu teklifi, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “ittifaksız yerel seçim” açıklamasının ardından geldi. Akşener, “Ne bugün ne 2028’de ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz” demişti. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Akşener’in bu sözlerine “Yolları açık olsun, kendileri bilir” yanıtını vermişti.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracağını duyurmasının ardından partinin İstanbul ve Ankara adayları merak konusu olmuştu. İYİ Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Ümit Özlale’yi aday göstermişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’den CHP’ye Yerel Seçimler için Fedakarlık Çağrısı