• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İYİ Parti’den istifa ettiler

featured

İYİ Parti’den istifa ettiler. İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Serpil Balcı Gören ve yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden ve partiden istifa etti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Serpil Balcı Gören, merkez ilçe başkanlığında yönetim kurulu üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, “cesur bir Türk kadını olarak, genel başkanı kadın olan İYİ Parti’nin yılmaz neferi olmaktan hep gurur duyduğunu” söyledi.

İl başkanlığı atamasında İYİ Parti Genel Merkezi’nin Edirne’deki iradeyi yok saydığını ileri süren Gören, demokrasi adına milletvekilliği aday adaylığı temayül yoklaması yapan genel merkezin yine demokrasi adına parti tüzüğünün 26’ncı maddesini yok saydığını savundu.

“Ben bu yola her türlü adaletsizlikle mücadele etmek için çıktım. Bu adaletsiz ortama boyun eğersem kendimle çelişmiş olurum” diyen Gören, adalete olan inancına kimsenin gölge düşürmesine izin vermeyeceğini belirtti.

İYİ Parti'den istifa ettiler

Gören, “Genel merkezin bu haksız tutumu neticesinde delegenin büyük teveccühü ile seçilerek geldiğim Edirne Merkez İlçe Başkanlığı görevimden ve İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum. Benimle beraber tüm yönetim kurulu üyelerim de görevlerinden ve parti üyeliklerinden istifa etme kararı almışlardır” dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine Gören, bugün 66 kişiden oluşan Merkez İlçe Başkanlığı üyeleri ile toplam 150 İYİ Partilinin daha istifa ettiğini belirtti.

Son 2 günde İYİ Partiden Keşan İlçe Yönetimi, Edirne İl Genel Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Hüseyin Erbay, Edirne Belediye Meclisi’nin İYİ Partili üyeleri Duygu Şener ve Ergun Dönmez ile çok sayıda kişi istifa etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’den istifa ettiler