İYİ Partili Bilge Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu Açıklaması

İYİ Partili Bilge Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu Açıklaması

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engelleyemediği için özür dilediğini açıkladı. Yılmaz, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığı elde etmek, seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeteri kadar mücadele edemediğim için milletimizden samimi olarak özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Millet İttifakı’nın seçimleri kaybettiğini ve bunun sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Milletimize ödemek zorunda olduğumuz bir özür ve özeleştiri borcumuz var. Bunu yapmadan, ne halkımızın temsilini gerçekleştirebiliriz ne de insanlara bir yol haritası sunabiliriz” dedi.

Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığı için milletten özür dilediğini de vurgulayarak, şöyle devam etti: “Ve bu özrü, sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı elde etmek ve seçimleri kazanmak için kullandığı yöntemlerle yeteri kadar mücadele edemediğim için diliyorum. Seçim kampanyasını popülizme indirgeyen, eleştirdiği kişiye dönüşen ve sahici politikalar üretemeyen bir isim/ekip Türkiye’nin kaderini belirlememeliydi. Bu ülke insanının umutlarını ve kurumlarını, kendi şahsi mülküymüş gibi kapalı kapılar ardında pazarlamak ve yola birlikte çıktığı ortaklarının arkasından iş çevirmek ne demokratik teamüllere ne de siyasi etiğe sığar.”

Yılmaz, muhalefetin içindeki dar bir çıkar grubunun toplumdaki değişim iradesini kendi emelleri için kullanmaktan hicap duymadığını da söyleyerek, muhalefete egemen olan linç kültürünü, medya manipülasyonunu, komplo teorilerini ve entrikayı siyaset zannetme eğilimini reddettiklerini ifade etti. Yılmaz, “Bunu başarmadan atacağımız her siyasi adım bizi milletten uzaklaştıracak ve onların gözünde yozlaştıracaktır. Milyonlarca insanımızın her gün daha da yoksul, umutsuz ve depresif şekilde hayatına devam etmesine şahitlik etmek bana acı veriyor. Bunu değiştirmeden, insanlarımızın yüzünü güldürmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz. Düştüğümüz yerden bir avuç toprak alıp yeniden ayağa kalkacağız. BİZ BURADAYIZ!” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Bilge Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu Açıklaması