İYİ Partili Lütfü Türkkan: “Bu Bütçe Çayır Çimen Bütçesi Oldu”

featured

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Millet bahçelerine ayrılan paranın 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktığını söyleyerek “Bu bütçe Millet Bahçesi bütçesi oldu, çayır çimen bütçesi oldu” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, bütçe görüşmelerinin devam ettiğini hatırlattı.

Hazinesi eksi rezervlerle seyreden bir ülkenin bütçesinin halk nezdinde itibarlı bir bütçe olmadığını ileri süren Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik destek paketinde 2 milyon esnaf için 3 ayda 5 milyar lira kaynak ayrıldığını dile getirdi.

“Bugüne kadar vatandaşa doğrudan yaptıkları yardımın miktarı 8 milyar lira.” diyen Türkkan, büyükşehirlerde 750, küçük şehirlerde 500 lira kira yardımı açıklandığını kaydetti. Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kiralardan haberi olmadığını savunarak, iş yapacak konumdaki dükkanın kirasının 15 bin lira olduğunu belirtti.

“Vatandaş aç, yandaş tok, saray tok. Kalyon İnşaata 9,5 milyar vergi muafiyeti getireceksiniz, esnafa ‘500 lira al’ diyeceksiniz.” ifadesini kullanan Türkkan, esnafın öfkeli olduğunu söyledi.

Türkkan, “Esnafın istediği milyar dolarlar değil. ‘6 ay bizden kira almayın’ diyorlar. Ne olur bunu yapsanız? Ama biliniz ki o kırılan tabelaların, kırılan yüreklerin, yaptığınız vergi kıyaklarının bedelini mutlaka ve mutlaka sandıkta bu iktidar ödeyecek. Bu iktidarı Türkiye daha fazla taşıyamıyor.” diye konuştu.

Türkkan, bankalardaki mevduat hesaplarının yüzde 55’inin döviz cinsinden olduğunu, 225 milyar dolar mevduat varlığı bulunduğunu belirterek, Türkiye’de birinci para biriminin dolar olmasının Türk Lirası’na olan güvensizlikten kaynaklandığını söyledi.

Erdoğan’ın, vatandaşlara tasarruflarını Türk lirası olarak değerlendirme tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Türkkan, öncelikle bürokratların ve bakanların bu tavsiyeye uymasını istedi.

Dolar endeksli yapılan ihalelerin de Türk Lirası’na çevrilmesi gerektiğini dile getiren Türkkan, aksi halde bu çağrının ciddiye alınmayacağını öne sürdü.

“Türkiye’ye Hiçbir Şey Sunmadılar”

İktidarın Türkiye’ye, 18 yıl boyunca, beton ve rant ekonomisi dışında hiçbir şey sunmadığını savunan Türkkan, yatırımın Millet Bahçesi olduğunu söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Lütfü Türkkan: “Bu Bütçe Çayır Çimen Bütçesi Oldu”