İYİ Partili Oral: Ölüleri de kaldırsanız, Pensilvanya’dan seçmen de transfer etseniz, Biz bu seçimi kazanacağız!

featured

İYİ Partili Oral: Ölüleri de kaldırsanız, Pensilvanya’dan seçmen de transfer etseniz, Biz bu seçimi kazanacağız!

İYİ Parti Ankara Milletvekili seçim kanunundaki değişiklik teklifi üzerine konuştu. İbrahim Halil Oral, düzenlemelerde usulsüz seçmen hareketlerine meşruiyet sağlanacağı, milli iradenin sakatlanacağını vurguladı. İYİ Partili Oral “Size de gelecekte torunlarınıza anlatacak bir hikaye bırakmış olacağız. Bir varmış bir yokmuş zamanında bir AK Parti varmış” diyeceksiniz.

Konuşmanın satır başları şu şekilde:

“Cumhur İttifakı Seçim Çalışmalarına Kanun Değiştirerek Başladı”

Cumhur ittifakı görüştüğümüz teklife imza atarak seçim çalışmalarına başladığını alenen ilan etmiştir. Bu durum Türk siyasi tarihine geçecek bir hadisedir. Yıllardır siyasi partiler seçim programları ilan ederek, sahaya inerek seçim çalışmalarını başlatmıştır. Ancak Cumhur ittifakı kazanabilecekleri bir seçim sistemi inşa ederek yola çıkmayı tercih etmiştir. Çünkü iktidarın millete gidecek yüzü yoktur. Çünkü iktidarın oy isteyebileceği bir seçmen dahi kalmamıştır.

“Torunlarınıza “Bir varmış bir yokmuş zamanında bir AK Parti varmış” diyeceksiniz”

Bu çabalar da beyhudedir. İktidar kapalı kapılar ardında, ittifak içi görüşmelerle “seçimi nasıl yaparsak kazanırız” diye düşünürken İYİ Parti sahadadır. Liderimiz Meral Akşener hanımefendi de bizlerde seçmenle iç içeyiz. Biz seçime her daim, her şartta, her koşulda hazırız. Sizin hukuku katletme girişimlerinize karşı da kalkan olacağız. Siz ne yaparsanız yapın söke söke iktidar olacağız! Cumhuriyetin yeni yüzyılında biz olacağız! Size de gelecekte torunlarınıza anlatacak bir hikaye bırakmış olacağız. “Bir varmış bir yokmuş zamanında bir AK Parti varmış” diyeceksiniz.mAncak size tavsiyem çok anlatmayın. Torunlarınızın gece kabus görmesine sebep olmayın.

“İstanbul Hezimetini Üstü Örtülmek İsteniyor”

Teklifteki 8, 9 ve 10. Maddeleri birlikte okumak ve ele almak gereklidir. Sekizinci madde açıkça Cumhur İttifakı’nın İstanbul’da aldığı büyük yenilgiyi, büyük hezimeti örtme çabasıdır. İktidara göre seçmenlerin memleketlerine giderek İstanbul’da oy kullanmaması ilk seçimi kaybetme sebepleridir. Daha önce de “çaldılar” dediler “Hiç bir şey olmadıysa bile kesinlikle bir şeyler oldu” dediler. Millet de tokat gibi 800 bin oy farkı Cumhur ittifakına vurmuştur. Türk milleti bu sefer sadece İstanbul’da değil bütün yurtta tokadın daha büyüğünü atmaya hazırlanmaktadır.

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır.”

İstediğiniz kadar kanun değiştirin. Merhum Sezai Karakoç’un meşhur dizelerindeki gibi: “Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır.” O karara bu sefer sandıkta tecelli edecektir. Teklifin ilk halinde bir yıl olan bu düzenleme komisyonda üç aya düşürülmüştür. İlk haline göre daha olumlu olsa da bu durum seçmen iradesinin sandığa yansımasına taş koymaktadır.

“Tek Düşünce Kazanabilecek Seçimi Nasıl Yaparız Düşüncesi”

Zorunlu hallerde yapılacak ikamet değişiklikleri, öğrencilerin durumları, tayinler gibi pek çok durum zorluklar çıkaracaktır. Vatandaşımız bu ekonomik durumda mazot yakıp, bilet alıp oy kullanmaya gidebilecek midir? Hiç bunu düşündünüz mü? Düşünmediniz tabi ki. Çünkü tek düşündüğünüz seçim kazanabilecek bir seçim sistemini nasıl inşa ederiz yönündedir. Aynı şekilde 9 ve 10. Maddelerde de usulsüz seçmen hareketlerinin, bir eve 80 seçmen koyup oyun yapma çabalarının kılıfı olarak görülmektedir. Özellikle AK Parti yerel seçimlerde çok güçlü olunan ilçelerden güçlü olunmayan ilçelere seçmen kaydırmaktaydı.

“Fethullah Gülen ile birlikte ölülere bile oy kullandırma derdindeydiniz.”

Bu defalarda bizim YSK temsilcilerimizce de tespit edilmişti. Ancak bu usulsüz seçmen hareketleri tespit edilmekte ve bu kişilerin kayıtları dondurulmaktaydı. Bu düzenlemeyle kapalı adresler, olmayan meskenler usülsüz seçmen yuvası haline getirilecek, tutmazsa da geri dönüp oy kullanmalarının önü açılacaktır. Bana bu tek bir şeyi hatırlatmıştır. 2010 referandumunda biri çıkıp “Ölüler bile mezarlarından kalkıp “evet” oyu vermelidir” demişti. İşte siz bu seçmen listesi hesaplarıyla tam da bu zihniyetin bir tezahürünü gösteriyorsunuz. Dün terörist başı Fethullah Gülen ile birlikte ölülere bile oy kullandırma derdindeydiniz. Bugün de yine aynı zihniyetle seçim kaybetmemek için uğraşıyorsunuz. Şunu asla unutmayın: Ölüleri de kaldırsanız, Pensilvanya’dan seçmen de transfer etseniz, Biz bu seçimi kazanacağız! İYİ Parti’yi, Millet İttifakı’nı iktidara taşıyacağız.”

İbrahim Halil Oral’ın meclis konuşmasını izlemek için :

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Oral: Ölüleri de kaldırsanız, Pensilvanya’dan seçmen de transfer etseniz, Biz bu seçimi kazanacağız!