• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İYİ Partili Oral: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi Kardeşlerimden Özür Dilerim 

featured

İYİ Partili Oral: Sözlerim yanlış anlaşıldı Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi kardeşlerimden özür dilerim. İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral basına yansıyan açıklamaları hakkında görüntülü bir açıklama yayınladı.

Açıklamanın metni şu şekildedir:

Sözlerim Partim ve Şahsımın Aleyhine Kullanıldı

“İki hafta önce Ankara Masası isimli YouTube kanalında 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorulara, sosyolojik tespitler yaparak cevap vermiştim.

Sunucunun “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği nedeni ile seçilemez diyenler var” sorusu üzerine;

 

Şahsımın ve partiminin Kemal Bey’in kimliğine yönelik asla bir çekincemiz olmadığını ısrarla vurgulamama rağmen, konuşmanın bir kısmı ne yazık ki bağlamından koparılarak şahsım ve Partimin aleyhine kullanılmaya çalışılmaktadır.

Mevcut iktidar tarafından yıllardır kararlılıkla uygulanan kutuplaştırma politikası ve maalesef bu politikanın toplumumuzun bazı kesimlerinde yer etmiş olması gerçeğinden hareketle; her zaman kınadığım ve kınayacağım bu kutuplaştırma diline ve siyasetine işaret etmek amacıyla kurduğum cümlelerime buradan açıklık getirmek istiyorum.

Özensiz sözlerim ve yanlış anlaşılan ifadelerim için özür diliyorum

Aleviler yüce dinimiz İslam’ın ve Türk milletinin özü ve parçasıdır. Onlara yönelik ayrımcılığı bir insan, bir İlahiyatçı ve bir milletvekili olarak asla kabul edemem. Bu nedenle de söz konusu programdaki sözlerimin yanlış anlaşılmasından ötürü büyük üzüntü duyuyor, başta Alevi kardeşlerimiz olmak üzere bütün milletimizden özür diliyorum.

Konuşmamı bağlamından kopartarak; iktidarın kutuplaştırma siyasetine hizmeti, görev kabul etmiş olan kara propaganda neferi havuz medyasına karşı da hukuki haklarımı kullanacağımı ifade etmek istiyorum.

Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da konuyu izah etmek amacıyla bir randevu talep ettim. Talebim de olumlu karşılanmıştır.

Ülkemizin ekonomik bir darboğazdan geçtiği, yoksulluk ve sefaletin kronikleştiği bu günlerde kamu oyunu günümüzde geçerliliği kalmamış bu gibi tartışmalara maruz bırakmamak gerektiğini düşünüyorum.

Ve Üzdüğüm herkesten haklarını helal etmelerini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Oral: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi Kardeşlerimden Özür Dilerim