İYİ Partili Turhan Çömez : “Biz masadayız. Masadan kalkan 5 kişi var”

featured

İYİ Partili Turhan Çömez : “Biz masadayız. Masadan kalkan 5 kişi var” İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, yaşanan son gelişmeler için “Masadan ayrılma söz konusu değil. Biz masadayız; fakat masadan kalkan 5 kişi var” dedi. Çömez “Ben, partili arkadaşlarımız gibi sürecin mutlaka ve mutlaka sağduyuyla çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkanları ile yaptığı toplantının ardından milletvekilleri, genel başkan başdanışmanları ve divan üyeleri ile bir araya geldi. Toplantı devam ederken, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Turhan Çömez, Akşener’in aday belirlemek için anket yapmayı teklif ettiğini söyleyerek yaşananları şöyle anlattı: “Hem Sayın Kılıçdaroğlu’na olan yakınlığı, sevgisi, saygısı ve güveni çerçevesinde hem de Türkiye’nin istikbaline ve Türkiye’nin geleceğine dönük hassasiyeti çerçevesinde genel başkan bir tavır ortaya koydu ve dedi ki ‘Güvenimizde bir sorun yok; ama bizim bu tek adam rejiminden ve Türkiye’nin yaşadığı bu ağır travmadan kurtulmamız için mutlaka kazanacak bir adayla yola çıkmamız lazım. Bunun için bir anket yapalım. Bizim elimizde anketler var. Ancak bu anketlere güvenmiyorsanız beraber bir anket yaptıralım. Görelim anket hakikaten bunu teyit ediyorsa hep beraber bunun arkasında duralım’. Buna itiraz edildi. Ardından 5 genel başkanın imzasıyla bu sürecin devam ettirilmesi şeklinde kendisine bir ifadede bulunuldu. Tabii bu, şu demek; ‘Biz 5’imiz yola devam ederiz, masadan kalkın’ şeklinde bir tavır ortaya çıktı. Dolayısıyla burada masadan ayrılma söz konusu değil. Biz masadayız; fakat masadan kalkan 5 kişi var”

Turhan Çömez, masada dayatma yapıldığını savunarak, “5 imzayla biz yola devam edeceğiz. Siz eğer devam etmiyorsanız kalkabilirsiniz.’ Bu, bir anlamda Sayın Akşener’e dirsek göstermektir masadan. Buna rağmen ben bütün partili arkadaşlarımız gibi bu sürecin mutlaka ve mutlaka sağduyuyla çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Partili Turhan Çömez : “Biz masadayız. Masadan kalkan 5 kişi var”