İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 2 KHK’lıya Yöneticilik Verilmiş

featured

Sayıştay Başkanlığı’nın 2021 raporları yayınlandı. Belediyelere karşı yapılan denetim raporlarında HDP’ye yakınlığıyla tanınan CHP’li Tunç Soyer’in başkan olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi raporunda da çeşitli usülsüzlükler ortaya çıktı.

2 KHK’lıya Yöneticilik Verilmiş

Rapordaki dikkat çeken usulsüzlüklerden birisi de 12. bulguya ait. Bu bulgularda KHK ile görevine son verilen 2 isme Belediye’ye bağlı iştiraklerde yöneticilik verildiği belirlendi. Rapordaki ilgili bölüm şöyle:

Yapılan incelemelerde İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu Grand Plaza Gıda Otelcilik ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan iki kişinin 679 ve 701 no.lu Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirlerin Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’lerin 1’inci maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda Kararname’ye ekli (1) sayılı listede yer aldığı ve kamu görevinden çıkartıldığı tespit edilmiştir.
….
Kamu idaresi cevabında belediye şirketlerinde yönetim kurulu üyeliklerine yapılan atamada 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine istinaden yapıldığı ve yapılan işlemlerin mevzuata uygun olduğu belirtilmiştir Ancak kamu sermayesi ile faaliyet yürüten, mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçların karşılanması amacıyla kurulan ve kamu kaynağı yöneten belediye şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerine yapılacak atamalarda herhangi bir mevzuat sınırlaması bulunmamasına rağmen memuriyeti KHK kapsamında sonlandırılmış olan yani memur olması mevzuat açısından mümkün olmayan kişilerin atanmaması gerekmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 2 KHK’lıya Yöneticilik Verilmiş