İzmir’de Caddeler Sular Altında Kaldı

İzmir'de Caddeler Sular Altında Kaldı

İzmir’de yoğun yağış ve fırtına, Karşıyaka ve Konak ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Mavişehir ve Aksoy mahallelerinde denizin taşması sonucu, birçok cadde ve sokak sular altında kaldı. Sahil bölgelerindeki sitelerin bahçeleri suyla dolarken, araç sahipleri, görevlilerin siren sesleriyle uyarılmasına rağmen, birçok araç su altında kalmaktan kurtarılamadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kapalı kanalları açmak için yoğun çaba sarf etti. Ancak, su seviyesinin sürekli yükselmesi nedeniyle müdahaleler yetersiz kaldı. Bazı vatandaşlar, ayakkabılarını çıkararak suların içinde yürümek zorunda kaldı. Motorlu kuryelerden ikisinin, motorlarını suda bırakmamak için ağaçlara iple bağladıkları görüldü.

Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu tamamen sular altında kalırken, Konak ilçesinde Kordon Boyu’ndaki birçok iş yeri ve apartmanı su bastı. Ayrıca Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları da sular altında kalarak, kentteki yaşamı olumsuz etkiledi. Kıbrıs Şehitleri ve Talatpaşa Bulvarı’nda deniz sularının yükselmesi sonucu, bölgede elektrikler kesildi. İtfaiye ekipleri, vatandaşları araçlarını güvenli bölgelere çekmeleri yönünde uyardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir’de Caddeler Sular Altında Kaldı