İzmir’de Geçen Yıl Yaşanan Makas Katliamındaki Sürücüye Ağır Ceza Talebi

İzmir'de Geçen Yıl Yaşanan Makas Katliamındaki Sürücüye Ağır Ceza Talebi

Geçtiğimiz yıl 30 Haziran akşamı İzmir’in Menderes ilçesinde meydana gelen ve Türkiye’nin gündemine oturan trajik trafik kazasında, beş kişinin hayatını kaybettiği, yirmi kişinin de yaralandığı olayın ardından, kazaya sebep olan sürücü Yusuf İslam Koçak hakkında ağır bir hapis cezası talebinde bulunuldu.

Kaza, saat 19.30 sıralarında İzmir-Aydın kara yolu üzerinde gerçekleşti. Özcan Özer (57) idaresindeki, içerisinde 11 kişinin bulunduğu otomobile, Yusuf İslam Koçak’ın kullandığı hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan Özer’in aracı, karşı yönden gelen başka bir minibüsle çarpıştı. Kazada, Özcan Özer, Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), Ali Alperen Özer (18) ve minibüsteki yolcu Mustafa Kemal Karaca (86) yaşamlarını yitirdi. Ayrıca kazada yaralananlar da tedavi edilerek taburcu edildi.

Fail ‘Makas’ Atmadığını İddia Etti

Kaza anı, başka bir aracın kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Koçak’ın hızla çarptığı ve ardından olay yerinden hızla uzaklaştığı görüldü. Koçak, yakalanıp gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadede, bir servis aracını sollarken kontrolü kaybettiğini, ancak kesinlikle ‘makas’ hareketi yapmadığını belirtti. İfade sırasında, “Böyle bir kazaya sebep olduğum için pişmanım” dedi.

Yapılan incelemeler sonucunda, kazanın tamamen Koçak’ın kusurundan kaynaklandığı belirlendi. Alkolsüz olduğu tespit edilen Koçak için ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı ve Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Özer ve Akbaş ailelerinin avukatı Aykut Dikencik, “Bu tür kazaların tekrarlanmaması için sanığa en ağır cezanın verilmesi yönünde mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir’de Geçen Yıl Yaşanan Makas Katliamındaki Sürücüye Ağır Ceza Talebi