İzmir’de Makas Dehşeti: 5 Ölü, 20 Yaralı

İzmir’de Makas Dehşeti: 5 Ölü, 20 Yaralı

İzmir’in Menderes ilçesinde 30 Haziran’da meydana gelen ve 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının, makas atarak şerit değiştiren bir sürücünün sebep olduğu ortaya çıktı. Kaza anı araç kamerasına saniye saniye yansırken, tehlikeli araç kullanan sürücülerin cezaları ve bu konuda yapılması gerekenler yeniden gündeme geldi.

AA muhabirinin haberine göre, İzmir-Aydın Yolu Kısık Mahallesi mevkiinde saat 19.30 sıralarında yaşanan kaza, arkadan gelen hafif ticari aracın trafik kurallarını hiçe sayarak makas atmasıyla başladı. Makas atan aracın sürücüsü Y.K. (19), direksiyon hakimiyetini kaybederek sol şeritte ilerleyen Özcan Ö. (42) yönetimindeki otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle refüjü aşan otomobil, karşı yönden gelen İsmail A. (46) idaresindeki minibüsle kafa kafaya çarpıştı.

Kazada otomobilde bulunan Şengül A. (40), Sibel Ö. (38) ve Mustafa K. (38) olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilin sürücüsü Özcan Ö. ile oğlu Ali Alperen Özer (18) ise kaldırıldıkları hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Minibüste bulunan 14 kişi ile otomobildeki diğer 4 kişi de yaralandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatan Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, makas atan aracın sürücüsü Y.K.’yi gözaltına aldı. Y.K.’nin ifadesinde sollama yapmak istediğini söylediği öğrenildi.

Hukukçular, bu tür kazalarda sanıklar hakkında birden fazla ölümle sonuçlanan “taksirle öldürme” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını belirtti. Mahkemenin suçu “bilinçli taksir” olarak değerlendirilmesi halinde de cezanın 22.5 yıla kadar çıkabildiğini kaydetti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir’de Makas Dehşeti: 5 Ölü, 20 Yaralı