İzmir’de Ulaşım Grevi

İzmir'de Ulaşım Grevi

İzmir’de metro ve tramvay hizmeti veren İzmir Metro AŞ’nin çalışanları, toplu iş sözleşmesinde (TİS) uzlaşılamayan maddeler nedeniyle greve başladı.

TİS görüşmeleri, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası arasında yürütülüyordu. Ancak taraflar, refah payı, enflasyon farkı gibi 11 madde üzerinde anlaşamadı.

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hamdullah Giral, grev kararını basın açıklamasıyla duyurdu. Giral, “Haklı taleplerimize karşılık bulamadığımızdan daha önce aldığımız grev kararımızı bu saatten sonra uygulamaya koyuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Giral, greve gitmek zorunda kaldıklarını ancak görüşmelere her zaman açık olduklarını da vurguladı. “Bizi bu grev kararını uygulamaya koymaya zorlayanlar, zorda bırakanlar artık düşünsün. Kapımız açık bekliyoruz. Bu saatten sonra iş yerlerine kimse girmeyecek. Gün boyunca buradayız. Hep beraber halaylarla, alkışlarla grev ilanlarımızı iş yerlerine asıyoruz.” dedi.

Grev nedeniyle metro ve tramvay seferleri durdu. Vatandaşlar, alternatif ulaşım araçlarına yöneldi. Duraklarda uzun kuyruklar oluştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir’de Ulaşım Grevi