İzmir’in En Büyük Vurgunu: Ocakçı Holding Sahibi ve Eşi Adana’da Yakalandı

İzmir'in En Büyük Vurgunu: Ocakçı Holding Sahibi ve Eşi Adana'da Yakalandı

İzmir’de 2,5 milyar TL’yi aşan büyük bir vurgun olayıyla gündeme gelen Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, yurt dışına çıkış hazırlığı yaparken Adana’da yakalandı. Ocakçı çifti, yasa dışı yollarla ülkeden kaçma hazırlığında iken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Bu operasyonda toplam gözaltı sayısı 30’a yükseldi.

Holding, Yozgat’ta kurmayı vaat ettiği drone fabrikası ve yüksek faiz getirisi vaatleriyle binlerce kişiyi mağdur etmişti. Sedat Ocakçı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Buradayım, canlıyım, kanlıyım. Sizin beni rahat bırakmamanıza rağmen ben sistemimi kuruyorum, kurdum. Hızlı bir şekilde fon girişlerini sağlıyorum ve kazandıkça, sırayla azar azar hepinize merak etmeyin o çok sevdiğiniz paralarınız yatacak,” ifadelerini kullanmış, ancak bir hafta boyunca kendisinden haber alınamamıştı.

Öte yandan, Sedat Ocakçı’nın yeğeni ve Siber Güvenlik Uzmanı olan Salih Han’ın, holdinge ait 2 milyar 500 milyonluk soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığı iddia edildi. Bu gelişmeler, holding önünde toplanan ve paralarını talep eden 2 bin 500’e yakın mağdurun da tepkisine yol açtı.

İzmir tarihinin en büyük vurgunu olarak nitelendirilen bu olayda, holding çalışanlarının da vurgundan pay aldığı ortaya çıktı. Bazı mağdurların holdinge, ‘borç’ ibaresi adı altında danışmanlık hizmeti verdiği iddia edilen şirket hesabına yüklü miktarlarda para gönderdiği belirlendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İzmir’in En Büyük Vurgunu: Ocakçı Holding Sahibi ve Eşi Adana’da Yakalandı