Jakuziden “Lan Fakirler” Videosu Atan Salih Saraç AKP’den Aday Oldu

Jakuziden
Bir dönem jakuzide çekilen ve toplumsal tepki çeken bir video ile gündeme gelen Salih Saraç, siyaset sahnesine geri dönüyor. Yaklaşık dört yıl önce, lüks bir otel odasındaki jakuzide çektiği videoda, “Lan fakirler, beni rahatsız etmeyin” ifadelerini kullanarak büyük bir tartışma yaratmıştı. Bu olay, kendisinin Urfa AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden istifa etmesine yol açmıştı. Ancak şimdi, Saraç, AKP tarafından Urfa Haliliye Belediye Meclis üyeliği için aday gösterildi.

Jakuzi videosundan sonra istifa etmişti

Olayın merkezindeki video, Saraç’ın gençlik kolları başkanı olduğu dönemde ortaya çıkmıştı. Videoda kullandığı ifadeler ve tutumu nedeniyle toplumdan geniş çaplı eleştiriler almıştı. Saraç, bu videoyu sadece bir arkadaş grubuyla paylaşmış olduğunu belirterek, görüntülerin kamuoyuna sızdırılması üzerine suç duyurusunda bulunmuştu. Yine de gelen tepkiler üzerine o zamanki görevinden istifa etmiş ve bu süreçte, “Video saf ve temiz bir niyetle izlendiğinde ironik olduğunu ve hiçbir kesimi aşağılamayı amaçlamadığını” belirtmişti. Bu açıklamasına rağmen, ortaya çıkan durumun partisine ve gençlik kollarına zarar verdiğini kabul ederek özür dilemiş ve görevinden ayrılmıştı.

Şimdi ise Salih Saraç, siyasi arenaya geri dönüyor. AK Parti, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde onu Urfa Haliliye Belediye Meclis üyeliğine aday olarak gösterdi. Bu adaylık, Saraç’ın siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açıyor ve kamuoyunun tepkisini tekrar gündeme getiriyor. Önceki yıllarda yaşanan olayların ardından, bu adaylığın nasıl karşılanacağı ve Saraç’ın siyasi geleceğinin ne yönde şekilleneceği merak konusu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Jakuziden “Lan Fakirler” Videosu Atan Salih Saraç AKP’den Aday Oldu