Japonya’daki Uçak Kazası Soruşturmasında Yeni İddialar Ortaya Çıktı

featured

Tokyo’da Haneda Havaalanı’nda meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında, Japan Airlines uçağına çarpan Sahil Güvenlik uçağının iniş izni olmadığı iddia edildi.

Japan Airlines uçağı pistte Sahil Güvenlik uçağı ile temas ettikten sonra yanmaya başlamıştı. Japon medyası NHK, pistte alevler içinde kalan yolcu uçağındaki 379 kişinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurmuştu. Kazada Sahil Güvenlik uçağındaki 5 personel ölmüş, pilot ise ağır yaralanmıştı. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken yeni bilgiler de ortaya çıktı.

Japonya Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Dairesi Başkan Yardımcısı Toshiyuki Onuma, kazanın pilot hatasından kaynaklandığını söyleyerek “İletişim kayıtlarına göre, Japonya Sahil Güvenlik Teşkilatı (JCG) uçağına iniş izni verilmiş gibi bir durum yok” dedi. JCG ise yaptığı açıklamada, iletişim kayıtları ile pilotun verdiği beyan arasında bir çelişki olduğunu belirterek, soruşturmada polis ve ulaştırma bakanlığı ile işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Japan Airlines Hata Olmadığına İnanıyor

Kazadan sonra yürütülen soruşturmada “pilot hatası” veya “kule ile iletişim sorunu” olasılıkları üzerinde durulduğu bildirilmişti. JAL ise yaptığı açıklamada, şirket içi soruşturma çerçevesinde uçak ekibinin ifadelerinde kuleden izin alarak inişe geçtiklerini ve uçuş boyunca herhangi bir sorun yaşamadıklarını anlattıklarını aktarmıştı.

JAL Genel Müdürü Tadayuki Tsutsumi, “Bir hata yapmış olup olmadığımız soruşturmalar tamamlandığında belli olacak. Fakat uçuş operasyonumuzu normal prosedürlere uygun olarak yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Japonya’daki Uçak Kazası Soruşturmasında Yeni İddialar Ortaya Çıktı