Kadıköy Belediye Başkanı’ndan Türkçülere Dava!

featured

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, geçmiş dönemlerde sosyal medyada yazdığı Tweetleri gündeme getiren Türkçülere dava açtı. Attığı Tweetler ile terör örgütü PKK’ya desteklerini belirtmiş olan belediye başkanı Türkçüler tarafından sert şekilde protesto edilmişti.

Bu olay üzerine Turancı Hareket Platformu yöneticilerinden Semih Serdar Arpa’ya Şerdil Dara Odabaşı tarafından dava açıldı. Duruşmaların ilki 13 Eylül tarihinde gerçekleşti. Türkçüler sosyal medyadan ve mahkeme salonlarından Semih Serdar Arpa’ya desteklerini bildirdiler. Semih Serdar Arpa bir açıklama yaparak asla geri durmayacağını belirtti ve bölücü terör örgütünü destekleyen belediye başkanı hakkında hukuki mücadelemiz devam edecektir dedi.

Ne Olmuştu?

2013 yılında, Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen terör destekçisi gruplarla güvenlik güçleri arasında molotof  kokteylli, biber gazlı çatışmalar çıkmıştı.

PKK destekçisi protestocular, molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırmış ve işçilerin çadırlarını yakmışlardı.


Kadıköy Belediyesi Başkan Adayı Şerdil Dara Odabaşı da olaylar sırasında ülkesinin yanında yer almak yerine #DirenLice diye tweet atmış, askerimize ve polisimize saldıran gruplara desteğini ilan etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadıköy Belediye Başkanı’ndan Türkçülere Dava!