Kadir Şeker’in Hapis Cezası Onandı

Kadir Şeker'in Hapis Cezası Onandı

Konya’da 2020 yılının Şubat ayında bir parkta kadına şiddet gördüğünü düşünerek araya giren Kadir Şeker, kadının sevgilisi Özgür Duran’ı bıçakla yaralayarak hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu olayın ardından tutuklanan Kadir Şeker, ilk yargılandığı mahkeme tarafından 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak bu karar Yargıtay tarafından bozulmuş ve dosya yeniden görülmüştü. Geçen yıl Temmuz ayında ikinci kez hakim karşısına çıkan Kadir Şeker, bu sefer 10 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Bu karara hem savcılık hem de avukatlar itiraz etmiş ve Kadir Şeker, adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti.

Duran ailesinin avukatları ise Kadir Şeker’in cezasının az olduğunu ve tekrar tutuklanması gerektiğini belirterek Yargıtay’a başvurmuştu. Kadir Şeker’in avukatları da cezanın fazla olduğunu savunarak dosyanın yeniden incelenmesini istemişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, tarafların temyiz başvurularını değerlendirdi ve Kadir Şeker’e verilen 10 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Böylece Kadir Şeker’in cezası kesinleşmiş oldu.

Kadir Şeker, açık cezaevlerinin koronavirüs nedeniyle temmuz ayına kadar izinli olması sebebiyle şimdilik dışarıda kalacak. Ancak bu iznin uzatılmaması halinde temmuz ayında cezaevine girmesi gerekecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadir Şeker’in Hapis Cezası Onandı