Kadir Şeker Tamamen Serbest Bırakıldı

Kadir Şeker Tamamen Serbest Bırakıldı

Konya’da bir çiftin tartışmasına kadının darp edildiğini iddia ederek dahil olup çıkan kavga sonucu Özgür Duran’ı göğsünden bıçaklayan Kadir Şeker, 10 yıl 10 ay hapis cezasından da muaf tutuldu. Yeni torba yasa sayesinde Şeker, açık cezaevine geri dönmeyecek.

Kadir Şeker, 2020 yılının Şubat ayında Konya’da Özgür Duran’ın sevgilisi Ayşe Dırla’ya saldırdığını iddia ederek müdahale ettiğini söylemişti. Çıkan kavgada Duran’ı kalbinden bıçaklayan Şeker, tutuklanmıştı. Şeker’e bıçağı ne için aldığı sorulduğu zaman ise “Tesbih sallar gibi sallamak için aldım” demişti.

Mahkeme, Şeker’i “kasten öldürme” suçundan 12 yıl 6 ay hapse mahkum etmiş, ancak iyi hal indirimi yaparak cezayı 10 yıl 10 aya düşürmüştü. Yargıtay da bu kararı onaylamıştı.

Şeker, 1 Haziran 2023’te jandarma tarafından alınarak cezaevine götürülmüştü. Fakat Şeker, açık cezaevinde olduğu için koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz’a kadar izinli olarak serbest kalmıştı.

15 Temmuz’da TBMM’de kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayınlanan torba yasa ile “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun”a geçici bir madde eklendi. Bu maddeye göre, açık cezaevinde olan ve izinli olan hükümlülerden infaz süresi 5 yılın altında olanlar, denetimli serbestlikle tahliye olacak.

Bu madde kapsamında Kadir Şeker de açık cezaevine geri dönmeyecek. Şeker’in avukatı Mustafa Aladağ, müvekkilinin de diğer hükümlüler gibi yasadan faydalanacağını belirtti. Aladağ, “Kadir Şeker de 31 Temmuz 2023’te açık cezai müdürlüğüne başvuracak. O da denetimli serbestlikle tahliye olacak. Yani Kadir’in de açık cezaevinde kalması söz konusu değil.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadir Şeker Tamamen Serbest Bırakıldı