Kahramanmaraş merkezli depremde son durum…

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Can kaybı sayısının 35 bini aştığını söyleyen Erdoğan, “Deprem bölgesinde yıkılan binaların altında kalan son vatandaşımızı çıkarana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Yıkım etkisi 500 km’lik, hissedilen etkisi bin km fazla alana yayıldı. Dünyadaki pek çok ülkenin toprak bütünlüğünden daha geniş bir alanda yaşanan felaketin tarihteki diğer büyük depremlere göre 7 km gibi yüzeye yakın bir yerde gerçekleşmesi çarpan etkisiyle yıkımı artırdı. Ardı ardına gerçekleşen bu depremler, en güçlü atom bombalarının yüzlercesine denk büyüklüğünde bir enerji ortaya çıkardı.

Dünyadaki büyük depremlerin çoğu okyanuslarda gerçekleşip karaları etkilerken Kahramanmaraş depremleri doğrudan yerleşim yerlerimizin altında yaşandı.

Depremde hayatını kaybeden 35 bin 418 vatandaşımın her birine Allah’tan rahmet diliyorum. 105 bin 505 yaralımıza acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızdan 13 bin 208’i halen tedavi altında.”

“Toki bu depremden alnının akıyla çıktı”

Deprem bölgesinde yıkılan binaların altında kalan son vatandaşımızı çıkarana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arama kurtarma çalışmalarını tümüyle bitirdikten sonra enkaz kaldırma işlemlerini hızlandıracağız. Depremin yıktığı veya oturulamaz olan yerleri yeniden yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. TOKİ bu depremden alnının akıyla çıkmış bir kurumumuzdur.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kahramanmaraş merkezli depremde son durum…