Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya Giden Telefon Dolandırıcılarına Darbe

Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa'ya Giden Telefon Dolandırıcılarına Darbe

Kahramanmaraş’ta yaşayan O.K., telefon dolandırıcılarının tuzağına düştü. Kendilerini hakim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, O.K.’ye terör örgütlerine finansman sağladığı yalanını söyleyerek, Şanlıurfa’ya gidip 750 bin lira değerinde para ve altın vermeye ikna etti. O.K., dolandırıldığını anlayınca jandarmaya başvurdu. Jandarma ekipleri, şüphelileri takip ederek yakaladı. Şüphelilerin üzerinden O.K.’den aldıkları para ve altınlar ile ruhsatsız silah ve uyuşturucu çıktı.

Olay, Kahramanmaraş’ın Kelibişler Mahallesi’nde meydana geldi. O.K., telefonda kendisini arayan kişilerin hakim ve savcı olduğuna inandı. Dolandırıcılar, O.K.’ye terör örgütlerine finansman sağladığı için hakkında soruşturma açıldığını ve hesaplarına el konulacağını söyledi. O.K.’yi korkutan dolandırıcılar, paralarını ve altınlarını güvenli bir yere aktarması için Şanlıurfa’ya gitmesini istedi. O.K., dolandırıcıların dediklerini yaparak, Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya gitti. Burada tanımadığı kişilere 58 bin 400 TL para, 52 Cumhuriyet altını, 29 gram altın, 3 çeyrek altın olmak üzere toplam 750 bin TL değerinde nakit ve ziynet eşyasını teslim etti.

Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa'ya Giden Telefon Dolandırıcılarına Darbe

Dolandırıcılarla bir daha iletişim kuramayan O.K., dolandırıldığını fark ederek jandarmaya haber verdi. İl Jandarma Komutanlığı ve Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek, içinde bulundukları aracı takibe aldı. Aracı durduran ekipler, şüphelilerin üzerinde ve araçta arama yaptı. Aramada, O.K.’den aldıkları para ve altınlar ile ruhsatsız tabanca ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Şüpheliler K.Ç., S.A. ve R.Ç. gözaltına alındı. Ele geçirilen para ve altınlar sahibine iade edildi. Şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa'ya Giden Telefon Dolandırıcılarına Darbe

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya Giden Telefon Dolandırıcılarına Darbe