”Kanser ilaçları kaçakçıların elinde”

featured

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, İstanbul’da yurt dışına satılmaya çalışılan genetik hastalıklarda ve kanser tedavisinde kullanılan birçok ilacın yakalanmasının ardından birçok hastanın mağdur olduğunu aktardı. Saydan, “Tüm ilaçlar için tek ve doğru adres eczanelerdir” dedi.

İstanbul’da yurt dışına satılmaya çalışılan genetik hastalıklarda ve kanser tedavisinde kullanılan birçok ilacın yakalanması haberinin basında yer aldığına dikkat çeken Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, “Kanser ilaçları hastanelerden satılmaya devam ettiği sürece bu tür olaylar da maalesef yaşanmaya devam edecektir” dedi.

ANKA’da yer alan habere göre Saydan, hastanelerden çalınan ilaçlar nedeniyle birçok hastanın mağdur olduğunu belirterek “Bir an önce kanser ilaçlarının hepsinin eczanelerimizden verilmeye başlanması ve günübirlik tedavi uygulamasının kaldırılması gerekiyor” diye konuştu.

Hastanelerde 1 Temmuz 2015’ten itibaren satılmasına izin verilen kanser ilaçlarının o günden bu yana birçok kez çalınıp kötü amaçlarla kullanıldığını anımsatan Saydan, “Hastaneler ilaçlara sahip çıkmakta zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
”Kanser ilaçları kaçakçıların elinde”