Kanun Namına filmi nerede çekildi? Kanun Namına filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Kanun Namına filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Array türünde olan Kanun Namına nerede çekildi, Kanun Namına filmi oyuncuları kimler, Kanun Namına nerede çekilmiştir, Kanun Namına filmi konusu ne? İşte Kanun Namına hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Kanun Namına filmi oyuncuları

Lütfi Ömer Akad yönetmenliğinde çekilen Kanun Namına filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Ayhan Işık, Gülistan Güzey, Muzaffer Tema, Settar Körmükçü…

Kanun Namına konusu

Kanun Namına konusu Bir otomobil tamircisi olan Nazım Usta, Ayten’e aşıktır ve çift sonunda evlenerek mutlu sona ulaşır. Ayten’in kız kardeşi olan Nezahat de Nazım’a aşıktır ve Ayten’e aşık olan Halil ile ikisi birlik olup çifti ayırmayı amaçlamaktadır. Bunun için Nazım’ı, cazibesine dayanamayacağını bildikleri Perihan ile tanıştırırlar ve haklı çıkarlar. Ardından Ayten’i evine götüren Halil’i öğrenen Nazım, dayanamayarak Halil ile Nezahat’i öldürür, eşi Ayten’i yaralar. Peşine polis takılan Nazım, atölyesine sığınır ve orada tutuklanmamak için direnir. Ancak Ayten’in iknası sonrası polise teslim olur.Türk sinema tarihinin en önemli geçiş filmlerinden biri olan Kanun Namına, yönetmeni Lütfi Ömer Akad’ın 5. filmidir. Vurun Kahpeye ile başladığı arayışlarına bir müzikal ve iki de masalsı tarih filmi ile devam edip sonradan ilk filminde yakaladığı başarılı havayı daha da geliştirmek amacıyla polisiyeye geri dönen Akad, bu filminde arzuladığı başarıyı yakalamıştır. Lütfi Akad, Kanun Namına ile yalnızca güncel ve gerçek bir olayı canlandırmakla kalmamış, gerçeğe yakın mekanlarda (Taksim, Kapalıçarşı, Karaköy, Beyazıt Meydanı, Aksaray) yaptığı çekimlerle de mekanı bir sinema karakteri olarak kullanmayı başarmıştır.Erman Kardeşler yapım şirketinden ayrılarak Kemal Film’e geçen Lütfi Akad, orada senarist Osman F. Seden ve görüntü yönetmeni Kriton İlyadis ile bir üçlü oluşturarak iki yılda tam dokuz filme imza atmıştır. Ayrıca Kanun Namına filminde, Türk Sinemasına ilk defa hareketli kamera çekimini sokmuştur.

Kanun Namına filmi nerede çekildi?
Kanun Namına filmi için sözlükte neler dediler?
Kanun Namına hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
tamamı “kanun namına, sizi tevkif ediyorum” olan eski bir replik. ama nedense artık pek kullanılmıyor, onun yerini götürürüz merkeze, öptürürüz herkese gibi laubali laflar almıştır.

miami vice dizisinin trt’deki türkçe adı.

Kanun Namına filmi nerede çekildi

Vizyon tarihi belirsiz tarihinde vizyona giren Kanun Namına filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kanun Namına filmi nerede çekildi? Kanun Namına filminin oyuncuları ve konusu.