Kara Kış Kapıda! 18 İl İçin Meteorolojiden Sarı Kod Uyarısı

Kara Kış Kapıda! 18 İl İçin Meteorolojiden Sarı Kod Uyarısı

Türkiye, Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için “sarı kod” uyarısı yayınladı. Bu uyarı, tehlikeli hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini işaret ediyor.

Bu kış dalgası ile birlikte, özellikle Akdeniz’in doğusunda gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Adana ve Mersin’in doğu ilçelerinde bu yağışlar daha da kuvvetlenecek. Batı Akdeniz bölgesinde ise, Antalya’nın doğusu, Isparta’nın güneyi ve Burdur’un doğu ilçelerinde etkisini artırması öngörülüyor.

Uyarılar ve Beklenen Olumsuzluklar

Meteoroloji tarafından sarı kod uyarısı yapılan iller arasında Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ ve Yalova bulunuyor. Uzmanlar, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşebileceği konusunda uyarıyor.

Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, hortum oluşumu ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Manisa ve Balıkesir’in yüksek kesimlerinde (1000 metre üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışı görülmesi muhtemel. Çanakkale’nin merkez ve doğu ilçelerinde ise sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. Bu hava koşullarının sebep olabileceği risklere karşı hazırlıklı olmak önem taşıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kara Kış Kapıda! 18 İl İçin Meteorolojiden Sarı Kod Uyarısı