Karabük’te Vali’nin Oğlu’nun Neden Olduğu Kaza Skandalı

Karabük'te Vali'nin Oğlu'nun Neden Olduğu Kaza Skandalı

Karabük’te geçen yıl yaşanan ve iki öğretmenin can verdiği trafik kazasında, valinin oğlunun suçlu olduğu ancak olayın gizlendiği ortaya çıktı. Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında bu çarpıcı olayı anlattı.

Altaylı, “Bu anlatacağım gerçekten bir utanç hikayesidir. Bir kamu görevlisinin, kamu görevinin verdiği gücü kötüye kullanmasıyla yaşanmış bir rezalettir.” diyerek başladığı yazısında şunları aktardı:

“30 Haziran 2022 tarihinde gece saat 01:15’te Karabük’te bir kavşakta Ford marka bir araç, Toyota marka bir otomobile büyük bir şiddetle çarptı. Kazada, otomobilde bulunan öğretmen Behiye Portakal ve Salih Portakal hayatlarını kaybetti. Ford marka aracın sürücüsü ise valinin oğlu Ali Emre Gürel’di.

Kazanın iki de görgü tanığı vardı. Tanıklar, ifadelerinde Ford marka aracın saatte en az 150-180 kilometre hızla kendilerini solladığını ve hızla kavşağa dalarak kazaya sebebiyet verdiğini anlattılar. Ancak bu ifadeye rağmen olay örtbas edildi. Kazayı gösteren MOBESE kayıtları yok oldu. Ve tanık ifadelerine rağmen tanıkların ‘en az 150 kilometre’ ile kavşağa girdiğini söyledikleri Ali Emre Gürel değil, kendi yollarında giderken cinayet gibi bir kaza ile hayatlarını kaybeden Portakal çifti suçlu bulundu.

Olay bununla da bitmedi. Ford marka aracı sigorta eden şirket, hayatını kaybeden Portakal çiftinin çocuklarına Ford marka aracın tamir masraflarını içeren bir fatura yolladı ve üzerine bir de icra takibi yaptırdı. Anasız babasız kalan çocuklar bir de icra takibi ile karşı karşıya kaldılar.

Peki niye böyle oldu biliyor musunuz! Çok basit. Kazayı yapıp, iki kişinin ölümüne neden olan Ali Emre Gürel’in babası Fuat Gürel Karabük Valisi idi. Ancak son valiler kararnamesi ile Fuat Gürel valilikten alınıp, mülkiye müfettişliğine atanınca 1 yıldır bulunamayan MOBESE kayıtları bulundu ve kazanın tam da görgü tanıklarının anlattığı gibi meydana geldiği ortaya çıktı.”

Altaylı, yazısının sonunda bu davanın yeni delillerin ışığında yeniden görülmesini umduğunu belirtti. Ayrıca Adalet Bakanı’ndan bu konuda inisiyatif kullanmasını talep etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karabük’te Vali’nin Oğlu’nun Neden Olduğu Kaza Skandalı